Princz Gábor kedden beszél a bíróság előtt

2004.11.15. 11:24
A Főváros Bíróságon kedden folytatódik a mintegy 36,1 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolt Princz Gábor és hat társának büntetőpere. Miután az október 19-én tartott első tárgyalást a vádirat ismertetése után elnapolta a bíró, érdemi fejleményekre, így a bank volt elnök-vezérigazgatójának vallomástételére a második tárgyaláson lehet számítani.

Mint arról az Index is beszámolt, a tárgyalást azért halasztották november 16-ra, mert az elsőrendű vádlott, Princz Gábor védője, Nehéz-Posony István augusztus 10-én elhunyt, és a helyére lépő fiának, Nehéz-Posony Mártonnak kevés ideje volt az iratok áttanulmányozására.

A bíró emellett a vád pontosítására is utasította az ügyészséget, indoklása szerint az ismertetett vádirat alapján nehéz pontosan megállapítani, hogy a vádlottak közül kire, milyen és mekkora büntetőjogi felelősséget ró az ügyészség. Az ügyészség azonban nem pontosította a vádat, a szervezet október 30-i álláspontja szerint a bíró erre irányuló felhívása indokolatlan, mivel egyfelől a kért adatokat a vádirat a szükséges részletességgel tartalmazza, másfelől a bírói utasítás sérti a Büntetőeljárási törvény rendelkezéseit.