Egy hét haladékot kapott új jelölt állítására a nagykanizsai MSZP

MTI
2005.09.02. 16:41
Az MSZP nagykanizsai szervezete egy hét haladékot kapott, hogy az országos elnökség által nem támogatott Fodor Csaba helyett más személyt ajánljon képviselőjelöltnek a 2006-os parlamenti választásokra. Erről Hiller István beszélt pénteken Pécsett.

Arra kérték a helyi szervezetet, gondolja át újra döntését - közölte a pártelnök. A lehetséges szankciókra nem tért ki, mert mint mondta, a határidő a jövő hét közepén jár le, és "a gondolkodást nem akarja megzavarni". Az MSZP nagykanizsai szervezete még május közepén döntött arról, hogy nem Göndör István jelenlegi honatyát, hanem Fodor Csaba ügyvédet, önkormányzati képviselőt kívánja indítani egyéni jelöltként a 2006-os parlamenti választásokon.

Hiller István indoklása szerint az elnökség azért nem ért egyet Fodor Csaba jelölésével, mert a pártnak minden lehetőséggel élnie kell, hogy színeiben a legesélyesebb jelöltekkel indulhasson a választásokon. Nagykanizsa esetében pedig úgy ítélték meg, lehet olyan személy, akinek Fodor Csabánál nagyobb esélye van a győzelemre.