Best of Mikola játékot hirdetett az SZDSZ

MTI
2006.03.24. 14:17

Az SZDSZ felháborítónak tartja és elutasítja a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjének az elmúlt napokban tett kijelentéseit, és felszólítja a nagyobbik ellenzéki pártot, hogy fejezze be a kettős beszédet - közölte Fodor Gábor és Gusztos Péter ügyvivő pénteki sajtótájékoztatóján, amelyet a liberális párt egyik átalakított kampánybusza előtt tartottak.

A kék, "kovácspistis" kisbusz üvegoldalán 6-6 tévékészüléken vetítették egyszerre az augusztusi, Budapest Parádéról készült videófelvételeket, amelynek egyik helyszíne az Andrássy út, ahol Mikola István Pécsett mondott, nagy felháborodást keltett beszéde szerint "szinglikből összeálló hordák" mennek, miközben recsegő rádióból technozene szól.

Gusztos Péter bejelentette, hogy az SZDSZ játékot hirdet, és a www.bestofmikola@szdsz.hu e-mail címre várják a választóktól Mikola István általuk legjobbnak tartott megnyilvánulásait. A legjobb "beszólásokat" beküldők között egy New York-i repülőutat fognak kisorsolni, utalva ezzel a Szex és New York című televíziós szinglisorozatra - tette hozzá.

Hangsúlyozta: az SZDSZ azért dolgozik, hogy Magyarországon az egyén dönthessen például arról, hogy neki szingliként jó élni, vagy családot akar alapítani, és ezt ne az állam, a kormány vagy ultrakonzervatív politikusok döntsék el ezt helyette.