Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Nem kell szabálysértési bírságot fizetnie Toroczkainak

MTI
2007.05.04. 19:17
A Szegedi Városi Bíróság jogerős döntése alapján nem kell megfizetnie Toroczkai Lászlónak azt a 40 ezer forintos pénzbírságot, melyet gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabott ki rá a szegedi rendőrkapitányság tavaly novemberben - tájékoztatott Tóth László ügyvéd.

Toroczkai László édesapja, és egyben jogi képviselője elmondta, a bíróság jogerős végzésével megállapította, fia nem követett el szabálysértést, ezért megszüntették az ellene indított eljárást.

A szabálysértési bírságot a rendőrség azért szabta ki, mert álláspontjuk szerint Toroczkai László megsértette a gyülekezési jogra vonatkozó jogszabályokat, amikor szeptember 18-án, Budapesten átvezette a tömeget a Kossuth térről az MTV székháza elé, és ezt a demonstrációt nem jelentette be a rendőrségen.

A bíróság rövid szóbeli indoklásából az ügyvéd kiemelte, szeptember 18-án olyan rendőrségi tájékoztatások jelentek meg a sajtóban, melyek szerint a Kossuth téri demonstrációt kampányrendezvénynek tekintik, így arra nem vonatkozik a 72 órás bejelentési kötelezettség.