Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A BKV minimum a járatok feléhez ragaszkodik

2007.09.02. 13:33

Maratoni egyeztetések után a BKV megtette a sztrájk esetén általa elvárt minimális szolgáltatásra vonatkozó javaslatát. Eszerint csúcsidőben 66, azon kívül 50 százalékos minimális szolgáltatást javasol - közölte Regőczi Miklós, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese. Erre választ a szakszervezetek hétfő reggel 7 órakor adnak. A bértárgyalások vasárnap délután négykor folytatódnak. Ha nem sikerül megállapodni a kardoskodó két szakszervezeti egységgel, kedden megbénul Budapest forgalma.

Nemes Gábor, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetei Szövetsége (VTDSZSZ) alelnöke az MTI-nek azt mondta, kitartanak az általuk szorgalmazott, a metró, a HÉV és a fogaskerekű esetében 20 százalékos elégséges szolgáltatás mellett, míg a busz, a villamos és a troli esetében óránként indítanák a járatokat.