Név szerinti szavazást akar a Fidesz az egészségbiztosításról

MTI
2007.12.15. 14:17

A Fidesz név szerinti szavazást fog kezdeményezni az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat hétfői végszavazásánál, jelentette be Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szombati budapesti sajtótájékoztatóján. "Szeretnénk, ha az ország látná, hogy a képviselők, akiket a parlamentbe küldtek, hogyan foglalnak állást nyílt színen" - indokolt a politikus.

Mikola arra kérte Szili Katalin házelnököt, hogy hétfőn ő is nyilvánítson véleményt a törvényről, és ha esetleg elnökölne a szavazásnál, oldja meg helyettesítését. "Arra kérjük Szili Katalint, hogy találjon arra módot, hogy december 17-én "nem" szavazatát ki tudja nyilvánítani." Szili Katalin korábban jelezte, hogy akkor is nyilvánvalóvá teszi álláspontját az egészségbiztosítási törvény zárószavazásakor, ha éppen elnököl, legfeljebb nem szavazat formájában, hiszen a házelnök nem szavazhat.

A szocialista Kökény Mihály azt mondta, a szocialista párt természetesen vállalja a név szerinti szavazást. Nem ijedünk meg tőle, mint ahogy nem ijedtünk meg a közvélemény-kutatásnak álcázott telefonoktól, vagy a különböző tüntetésektől sem, közölte az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke.