Jolán
2 °C
4 °C

Fidesz: A Hospinvest egy csődtömeg

MTI
2008.09.09. 18:28

A HospInvest Zrt. követeléseinek és tartozásainak egyenlege több mint mínusz 800 millió forint, vagyis a hevesi megyegyűlés egy csődtömegnek akarja átadni az egri kórházat - jelentette ki a Fidesz megyegyűlési frakciójának vezetője Egerben. A cég leányvállalatai által működtetett gyöngyösi és hatvani kórházak együttes vesztesége 470 millió forint, miközben maga a mindössze 600 millió forintos törzstőkéjű HospInvest Zrt. csupán mintegy 12 millió forintos nyereséggel zárta az elmúlt évet - közölte Herman István. Az egri kórházra csupán azért van szüksége, mert ez újabb hitelfelvételi lehetőséget teremt a társaság számára - mondta a politikus.

A megyegyűlési Fidesz-frakció által közöltek csupán oly módon kiragadott adatok, hogy azok lejárassák a HospInvest Zrt. - reagált az elhangzottakra Kollányi Gábor a társaság elnöke. Egyben cáfolta, hogy nem tettek közzé konszolidált mérleget, amely szerint a cégcsoport pénzügyi helyzete stabil. Mint mondta a nyilvános, mindenki számára elérhető adatok szerint a cégcsoport 1,6 milliárd forintos veszteséggel zárta a 2007-es évet. Ugyanakkor a veszteségek pótlása a tulajdonosok által a pénzügyi és számviteli szabályok szerint megtörtént, vagyis "a HospInvest tőkehelyzete jó".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?