Betondarabot dobtak a nagykanizsai polgármester házának üvegtéglafalára

2008.11.20. 09:58

Egy nagyjából két kilogrammos betondarabbal dobták meg a nagykanizsai polgármester házának üvegtéglafalát szerda éjszaka. Marton István polgármester a feleségével este negyed 11 után hatalmas csattanásra figyeltek fel a házban, azt követően fedezték fel, hogy a nappalijuk részben üvegtéglából készült falának egyik téglája kívülről összetört. A helyiségben akkor nem tartózkodott senki, és a belül szétszóródott üvegszilánkok a lakásban sem okoztak kárt. A rendőrség rongálás miatt indított nyomozást.

Nem ez volt az első támadás a Fidesz támogatásával két évvel ezelőtt megválasztott városvezető ellen. Tavaly autójának gumijait hasították ki, nem sokkal később pedig maró folyadékot öntöttek a kocsijára a város központjában, a polgármesteri hivatal előtt.

A nagykanizsai önkormányzat Fidesz-frakciója az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ városi képviselőivel együtt két hete közös sajtótájékoztatón szólította fel távozásra a polgármestert, akivel már nem tudnak együttműködni sorozatos ellentéteik miatt.