Olivér
5 °C
8 °C

Nem tárgyalnak Orbán felelősségéről a Szabadi-ügyben

MTI
2002.02.04. 13:14
Elutasította az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága hétfői ülésén a Földművelésügyi Minisztérium volt politikai államtitkárának tevékenységéről szóló határozati javaslat tárgysorozatba vételét, amelyet öt szocialista és szabad demokrata képviselő nyújtott be. A kormánypártok és a MIÉP képviselői nemmel szavaztak az előterjesztésre, amely Szabadi Béla tevékenységével kapcsolatban megállapítja, hogy az FVM-nél történtekért a miniszterelnököt politikai, közjogi és erkölcsi felelősség terheli.

Az indítvány értelmében szintén felelősség terheli a kormányt és a Miniszterelnöki Hivatalt irányító minisztert is. Az előterjesztők nevében felszólaló Keller László (MSZP) szerint a miniszterelnök a kétéves költségvetés elfogadása előtt semmilyen érdemi vizsgálatot nem kezdeményezett a tárcánál. Salamon László (Fidesz) úgy vélekedett, hogy a miniszterelnök felelősségének megállapítására nem a határozati javaslati forma, hanem a konstruktív bizalmatlansági indítvány lenne a megfelelő.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?