Mátyás
-6 °C
1 °C

Horn vezetné a szocialistákat az Európa Parlamentbe

2004.01.07. 18:26
Horn Gyula szerint az MSZP-nek és személy szerint neki is fontos lenne, ha ő vezetné a párt európai parlamenti listáját. A volt miniszterelnök egy vidéki lakossági fórumon beszélt arról, hogy már sokan megkeresték az ügyben, bár "jó néhány részletet az elkövetkező napokban még tisztázni kell".
Horn Gyula volt kormányfőt - elmondása szerint - sokan megkeresték, hogy vállalja el az MSZP európai parlamenti választási listájának vezetését.

Neki is fontos

"Ez mind az MSZP-nek, mind nekem fontos lenne" - mondta a politikus szerdán, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére. Szavai szerint azonban "jó néhány részletet az elkövetkező napokban még tisztázni kell". Példaként a választási kampányt és a lista összeállítását említette.

Nincsenek állva hagyva

A választások kimeneteléről szólva leszögezte: azonosak az esélyeik a Fidesszel, szó sincs arról, hogy bármelyik fél "már állva hagyta volna a másikat". A választási kampánnyal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy nem az ellenféllel, hanem az országgal, a nemzettel kell foglalkozniuk a politikai erőknek. Horn Gyula kívánatosnak tartja, hogy a majdan megválasztott képviselők ne szűk pártpolitikai érdekeiket képviseljék az Európai Parlamentben, hanem a nemzetét.

Legitimitás 2002-ből

A Medgyessy-kormány legitimációját megkérdőjelező egyes ellenzéki véleményekről szólva kijelentette: az ellenzék szíve joga, hogy bírálja a kormányt. Hozzátette: bármi történik az európai parlamenti választásokon, a kormány legitimitása nem annak eredményétől függ, hanem attól, hogy azok az emberek, akik 2002 áprilisában választottak, kikre fognak voksolni 2006-ban. "Én nagyon bízom abban, hogy az MSZP változatlanul rendelkezik a választók bizalmával" - mondta Horn Gyula.