Gerzson
-3 °C
2 °C

Happy endre számít az államtitkár

2001.12.11. 11:25
Újra szó volt a parlamentben a kabinet "Országgyűlési beszámoló" címmel napvilágot látott fizetett hirdetéséről. Szalay Gábor (SZDSZ) félrevezetőnek nevezte a reklámot, mely akkor lett volna elfogadható, ha az ellenzék véleménye is helyet kapott volna benne. Bogár László MeH-államtitkárt szerint az ellenzéki politikusok mentális feszültségben élnek, amelyet a népnyelv "a savanyú a szőlő metaforával érzékeltet".
Szalay Gábor (SZDSZ) félrevezetőnek és csalárdnak nevezte a "közérdekű közleménynek álcázott, de nyilvánvalóan közpénzekből megjelentetett" Országgyűlési Beszámoló című újsághirdetést. Véleménye szerint ez az elnevezés akkor lenne igaz, ha az ellenzéki képviselők is egyetértettek volna "az önelégült, csúsztatásoktól hemzsegő kormánypropagandával", vagy ha a Házban csak kormánypárti képviselők ülnének.

Szalay Gábor
A demokrácia alapintézményének nevével valakik csaltak és félre akarták vezetni a választókat - szögezte le, hozzátéve: a leplezetlen kormánypropaganda közpénzen folyik, holott a demokráciában ezt saját pénzből szokás megoldani. Szalay Gábor kifogásolta azt is, hogy a Széchenyi-terv kapcsán megjelenő hirdetések és a Millenniumi Országjáró elnevezésű lap is a kormánypropagandát szolgálja. Az újsághirdetés átlagosan havi 750 millió forintba kerül, nesze neked egészségügy vagy pedagógusbérek - fogalmazott. A szabad demokrata politikus szerint a kormány és a Fidesz azért nem akar nagyarányú adócsökkentést, mert akkor nem tudná miből finanszírozni nagyvonalú választási kampányát.

Bogár László, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára válaszában pszichológiai csapdák foglyainak nevezte a szocialista képviselőket. Álláspontja szerint az ellenzéki politikusok mentális feszültségben élnek, amelyet a népnyelv "a savanyú a szőlő metaforával érzékeltet". Megjegyezte azt is, hogy skizoid tendenciát lát az országkép ostorozásában, mivel az MSZP bűntudatot érez a Bokros-csomag miatt. Bogár László a bekiabálásokra reagálva kijelentette: ezek visszaigazolják a szociálpszichiátriai feltevéseit és önvizsgálatot javasol a szocialista képviselőknek. Lássák be, hogy fantomokkal és démonokkal küzdenek, és hogy minden happy enddel végződik