Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Magyar fiatalokat toboroznak veszélyes iraki munkára

2003.10.17. 06:51
Somogy megyei, főként kaposvári fiatalokat toboroz és foglalkoztat Irak veszélyes térségeiben, valamint Kuvaitban a taszári bázist ellátó Brown & Root - értesült a Népszabadság. A hírt megerősítette Gyenesei István, a somogyi közgyűlés és a megye védelmi bizottságának elnöke.
Kaposváron elterjedt hírek szerint a veszélyes övezetekben munkát vállalók keresete négy-hatezer dollár havonta. E járandóság fejében többen szállító, illetve hadműveleti eszközök mellett, főként logisztikai feladatokat ellátva teljesítenek szolgálatot.

A Brown & Root Magyarországon folyamatosan csökkenti magyar alkalmazottainak számát, mióta az amerikaiak elhagyták a taszári bázist. Az év elején még több mint ezer embert foglalkoztató társaság a jövőben mintegy 350 főt kíván csak alkalmazni, őket is alvállalkozókon keresztül.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere a napokban tárgyalt a Brown & Root kommunikációs igazgatójával, Cathy Gisttel, aki arról tájékoztatta, hogy azok, akiket a jelenlegi 600 fős létszámból elbocsátanak, lehetőséget kapnak külföldi munkavégzésre, megfelelő képzettség esetén - írja pénteki számában a Népszabadság.