Zsuzsanna
-2 °C
10 °C
Index - In English In English Eng

Janás Ferenc lemondott vb-tisztségéről

2008.12.31. 12:25
Tovább gördül a IX. kerületi választási botrány: távozik a kerületi választási bizottságból az SZDSZ-es Janás Ferenc, akit választási csalással hoztak hírbe a ferencvárosi időközi választás ajánlószelvény-gyűjtési szakaszában.

Lemondott a IX. kerületi választási bizottságban betöltött tisztségéről Janás Ferenc, a testület SZDSZ által delegált tagja, a párt ferencvárosi kampányfőnöke; ezt maga Janás Ferenc tudatta szerdán az MTI-vel.

Közleményében indokként a személye ellen indult lejárató kampányt jelölte meg: "lejáratási szándékkal és manipulatív módon készített felvétel alapján lejáratási kampány folyik személyem és az engem delegáló párt ellen".

Janás szerint politikai ellenfelei már "a választási bizottságot is e lejárató kampány eszközeként kívánják felhasználni", ezért, biztosítandó a választási bizottság nyugodt működését, lemond posztjáról.

A Magyar Nemzet a múlt szombati számában egy videofelvételre hivatkozva állította, hogy az SZDSZ kerületi elnöke fizetett az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz. Janás Ferenc ezt az állítást visszautasította.