Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Szünetelteti tevékenységét a Jorgos

2000.09.11. 14:52
A szándékosság kizárását szolgálják azok a szakértői vizsgálatok, amelyeket hétfőn végeznek el az elektromos berendezésekkel, illetve a vegyi anyagokkal foglalkozó szakemberek - mondta el a Jorgos Travel utazási iroda Károly körúti helyiségének kiégése miatt elrendelt gyorsított eljárásról Pribil Sándor, a Fővárosi Tűzoltóság helyettes szóvivője. Az iroda a tűzre és a házkutatáskor lefoglalt iratokra hivatkozva ezen a héten egyáltalán nem indít utakat.
Az Index legfrissebb információi szerint megkezdődött a Károly körút 5. számú helyiségben keletkezett tűz rendőrségi és tűzoltósági vizsgálata, s már folynak a tanúmeghallgatások, és az épület állagának felmérése is megkezdődött.

Megkezdődött a Károly körút 5. számú helyiségben keletkezett tűz rendőrségi és tűzoltósági vizsgálata
A vizsgálatok első szakaszának befejezését Pribil Sándor péntekre várja, ám hozzátette: független szakértőket kért fel a tűzoltóság, ezért a határidők nem tőlük, hanem a kirendelt specialistáktól függnek.

Mint ismert, a Jorgos Travel (a nemrég csődbe ment HTC-vel szoros kapcsolatban álló cég) budapesti irodájában vasárnap hajnalban ütött ki tűz. A földszinti, 130 négyzetméteres helyiség hetven százaléka leégett, így elsősorban irodabútorok, irodafelszerelések és iratok semmisültek meg, illetve egy konyha is leégett.

Az Index korábban beszámolt arról, hogy külső behatolás nyomát nem találták a szakemberek, s a helyiségben szombaton még dolgoztak, így a gondatlanságból keletkezett tűz nem kizárt. A Népszava hétfői kiadása szerint például az is okozhatta a tüzet, hogy bekapcsolva hagytak egy elektromos berendezést.

Az RTL Klub Híradója szerint a Jorgos ezen a héten egyáltalán nem indít utakat. Ezt a tűzzel és a múlt hét végi házkutatáskor lefoglalt, az utaztatáshoz szerintük nélkülözhetetlen dokumentumok hiányával indokolják. A rendőrség illetékese ugyanakkor az RTL-nek elmondta: lehetővé tették a Jorgos tulajdonosainak, hogy lemásolják a lefoglalt iratokat, de az utazási iroda illetékesei nem éltek a lehetőséggel. A cég szóvivője szerint a jövő héten ismét indítanak utakat.