Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

A régi K&H-vezér a leghatározottabban cáfol

2003.08.15. 16:07
A leghatározottabban cáfolom, hogy a visszaélésekről tudomásom volt - írja a K&H Bank lemondott vezérigazgatója. Rejtő E. Tibor közleményében azt állítja: nem működött "árnyékbank" a pénzintézeten belül. A volt bankvezér a Figyelőben megjelent állításokra reagált.
A K&H Bank lemondott vezérigazgatója közleményt adott ki, amelyben cáfolja a személyét ért vádakat. Rejtő E. Tibor az MTI-nek eljuttatott dokumentumban azt írja: "A közelmúltban a médiában megjelent közleményekkel kapcsolatban hangsúlyozni kívánom, hogy a Kereskedelmi és Hitelbank vezérigazgatói tisztjéről való lemondásom oka a bank kisebbségi tulajdonában lévő K&H Equities Rt-nél várható nagymértékű veszteség volt.

A leghatározottabban cáfolom

Az elmúlt néhány nap híradásai személyemet rendkívül rossz színben tüntették fel, és bűncselekmények elkövetésével hozták összefüggésbe. A leghatározottabban cáfolom, hogy a K&H Equities Rt-nél történt visszaélésekről tudomásom volt, azoknak kezdeményezője vagy kedvezményezettje voltam. Leszögezni kívánom, hogy a vezetésem alatt állt bankban sem ún. "árnyékbank" sem bármely más illegális szervezet nem működött. Elvárásom magammal és munkatársaimmal szemben a belső és külső szabályok maradéktalan betartása volt. Ellentétben a sajtó egyes állításaival, működésemet a tulajdonosi érdekek legmesszebbmenő képviselete vezérelte.

A vizsgálatról írták

Rejtő minden valószínűség szerint a Figyelőben megjelent állításokra reagált a közleményben. Mint arról az Index is hírt adott, a lap a bank belső vizsgálatára hivatkozva azt állította, hogy a lemondott vezérigazgató is belefolyhatott Kulcsár tevékenységébe. Számos jel utal arra, hogy Rejtő nem csupán részletesen ismerte beosztottja üzleti tranzakcióit, nem csak jóváhagyólag vette azokat tudomásul, hanem több esetben maga is kezdeményezője volt ezeknek, valamint személyesen engedélyezte, hogy Kulcsár-csoportja a szabályoktól eltérve, "árnyékbankként" működjön - írta a Figyelő. A lap szerint a jelenleg is folyamatban lévő vizsgálat olyan K&H-s tranzakciókra is kiterjed, amelyek a bankvezér személyes hasznát szolgálhatták.