Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Új minisztériumot hozna létre a kormány

2004.07.12. 07:34
Elképzelhető, hogy a nyárra tervezett kormányátalakítás során létrehoznak egy új tárcát is, fejlesztési minisztérium néven - írja a Népszabadság. A lap szerint a gazdasági tárcától is vonna el feladatokat az új minisztérium.
Közigazgatási államtitkárokat, kormánybiztosokat érint, de minisztereket nem a nyár végére tervezett kormányátalakítás. A hírek szerint szeptemberig több közigazgatási államtitkártól is búcsút vesz Medgyessy Péter.

A kabinet átalakítási terveit egyébként nagy titkolózás övezi. A Népszabadság értesülései szerint nem ok nélkül, ugyanis Medgyessy Péter így szeretné jobb munkára ösztönözni minisztereit.

A kormányátalakítási tervek között szerepel egy vidékfejlesztési tárca nélküli miniszteri poszt létrehozása is. A lap úgy tudja, az egy igazán nagy átszervezésre csak augusztus kerülne sor.

A kormányátalakítás fő célja egy uniós fejlesztési pénzeket elosztó minisztérium lenne, amely Nagy Sándor területfejlesztésért felelős, és Baráth Etele, Nemzeti Fejlesztési Hivatalt irányító államtitkár hivatalainak bázisán jönne létre.