Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Új minisztériumot hozna létre a kormány

2004.07.12. 07:34
Elképzelhető, hogy a nyárra tervezett kormányátalakítás során létrehoznak egy új tárcát is, fejlesztési minisztérium néven - írja a Népszabadság. A lap szerint a gazdasági tárcától is vonna el feladatokat az új minisztérium.
Közigazgatási államtitkárokat, kormánybiztosokat érint, de minisztereket nem a nyár végére tervezett kormányátalakítás. A hírek szerint szeptemberig több közigazgatási államtitkártól is búcsút vesz Medgyessy Péter.

A kabinet átalakítási terveit egyébként nagy titkolózás övezi. A Népszabadság értesülései szerint nem ok nélkül, ugyanis Medgyessy Péter így szeretné jobb munkára ösztönözni minisztereit.

A kormányátalakítási tervek között szerepel egy vidékfejlesztési tárca nélküli miniszteri poszt létrehozása is. A lap úgy tudja, az egy igazán nagy átszervezésre csak augusztus kerülne sor.

A kormányátalakítás fő célja egy uniós fejlesztési pénzeket elosztó minisztérium lenne, amely Nagy Sándor területfejlesztésért felelős, és Baráth Etele, Nemzeti Fejlesztési Hivatalt irányító államtitkár hivatalainak bázisán jönne létre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!