Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Újra van MSZP-alapszervezet Nagykanizsán

2005.09.17. 18:51
Böröcz Zoltán lett az MSZP nagykanizsai szervezetének új elnöke a szombati választás után, tájékoztatta az MTI-t Baracskai József, a párt megyei területi szövetségének vezetője.
A szocialista párt nagykanizsai szervezetének ülésén megválasztották az elnökséget, a megyei és a kongresszusi küldötteket. Az ülés után Böröcz Zoltán úgy fogalmazott: normális, demokratikus hangvételű vita folyt, amelyben szinte minden posztra több jelölt közül kellett választani.

Az új elnök hozzátette: hasonló gondolkodású tagokból álló vezetőség alakult a tisztújítás nyomán, amelynek az a célja, hogy a 2006-os választásokon a nagykanizsai szocialisták minél jobban szerepeljenek, és a városnak ismét MSZP-s vezetése legyen.

Mint ismeretes, a nagykanizsai alapszervezet feloszlatáshoz vezető vita azon robbant ki, hogy az 1994 óta országgyűlési képviselő Göndör István, vagy a párt helyi szervezetén belül népszerűbb Fodor Csaba legyen a város jelöltje.

Mivel az MSZP alapszabályában rögzített határidőig nem sikerült döntést hozni, a párt etikai bizottsága feloszlatta az alapszervezetet.

Böröcz Zoltán az MTI kérdésére elmondta: az új elnökségtől felhatalmazást kapott, hogy támogassa Fodor Csaba nagykanizsai ügyvéd képviselő-jelölését is a 2006. évi választásokon.