Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Lelépteti magát az MSZP Sopronban?

2004.11.23. 12:54
Az Index információi szerint Kránitz László szocialista jelölt visszaléptetéséről hamarosan tanácskozik az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöksége. A soproni időközi választás szocialista képviselőjelöltjének pozícióit az rendítette meg, hogy kiderült: ötszáz forintos vásárlási utalványt osztott ki 137 nyugdíjasnak a második forduló előtti kampányban.
Elképzelhető, hogy kizárólag jobboldali és független országgyűlési képviselőjelöltekre lehet majd szavazni a Szájer József parlamenti mandátumának betöltése miatt kiírt soproni időközi választáson.

Elengedték

Az Index MSZP-s forrásokból úgy értesült, hogy a pártban már "elengedték Kránitz László kezét", azaz védhetetlennek ítélik az utalványoszotgatás miatt a jelölt helyzetét. Információink szerint hamarosan a párt Győr-Moson-Sopron megyei elnöksége is összeül, hogy megtárgyalja, visszalépteti-e a jelöltet. A megyei pártszervezetben az Index kérdésére elmondták, hogy egyelőre nem foglalkoznak az időközi választási jelöléssel, de elismerték, hogy "van Kránitz-ügy".

Hozzátartozik

Mint emlékezetes, a Fidesz hétfőn a helyi választási bizottsághoz fordult, miután kiderült, hogy Kránitz 137 nyugdíjasnak ötszáz forintos vásárlási utalványokat osztott szét egy hétvégi nyugdíjas-találkozón. Az ágfalvai polgármester részvételével megtartott eseményen a jelölt olyan borítékokat adott át a megjelenteknek, amelyben a portréjával díszített naptár mellé helyezték a pénzes utalványokat is. Kránitz az RTL Klub híradójának elismerte az esetet, de azzal védekezett, hogy képviselői munkájából adódóan rendszeresen segíti az ágfalvaihoz hasonló rendezvényeket. Úgy tudjuk, hogy ez az érvelés nem győzte meg az MSZP vezetését sem.

Lelépnek

Kránitz László, aki listán bejutott, aktív országgyűlési képviselőként indult Szájer megüresedett egyéni mandátumáért, megkeresésünkre azt mondta: nem szerepel terveiben a visszalépés, de a pártelnökség ülése után "ő is okosabb lesz". Firtl Mátyás, az első fordulóban több mint 53 százalékot szerzett fideszes jelölt azt mondta, hogy pletykákból már értesült riválisa esetleges visszahívásáról. Ha Kránitz visszalép, akkor vasárnap csak a Jobbik Magyarország, a MIÉP és egy független jelölt lesz az ellenfele, miután az SZDSZ és az MDF már bejelentette jelöltjének visszahívását.