Auguszta
-3 °C
2 °C

Valaki tovább ül a Kehi-jelentésen

2006.03.02. 12:33
Bár erre a hétre ígérték a Postabank konszolidációjával kapcsolatos Kehi-jelentés közzétételét, a PM most is azt állítja, hogy napokon belül döntenek. Közben a Stop című internetes lap átadta a birtokában lévő, a KEHI-nek tulajdonított 97 oldalas anyagot a pénzügyi tárca kabinetfőnökének. Ezt az anyagot is vizsgálni kezdték.

Hetekkel ezelőtt a stop.hu portál közzétett egy, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi) tulajdonított jelentést, amely a Postabank konszolidációjának állítólagos visszásságait tárta fel. Az 55 oldalas anyag hitelességéről azóta sem volt hajlandó senki sem érdemben nyilatkozni. Mindazonáltal az anyag alapján több, a jelentésben foglaltakat alátámasztó cikk született.

Aevélben fordultunk a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz, és kértük, hogy adja ki a vonatkozó jelentést. Az ellenőrzőszervezet válaszában azt írta, február 17-én eljuttatták a pénzügyminiszternek a jelentést, annak nyilvánosságra hozataláról a tárca dönthet. A PM múlt héten meg is ígérte, hogy még ezen a héten közzéteszi az anyagot, most viszont úgy tűnik, a közvélemény pénteken sem ismerheti meg a hiteles Kehi-jelentést.

A Stop időközben csütörtökön délelőtt átadta a birtokába került 97 oldalas jelentést a pénzügyminiszter kabinetfőnökének, hogy a tárca vizsgálja meg az anyagot, és aztán hozza nyilvánosságra. A PM sajtóosztálya szerint megvizsgálják az átadott anyagot, a Kehi-től megkapott dokumentumok titkosságának feloldását pedig még mindig vizsgálják.

Azonban a PM szerint nem ők a titokgazdák, hanem a Kehi és a MEH. A Kehi viszont azt közölte írásban az Indexszel, hogy a PM a titokgazda. A kormányszóvivői irodát egyelőre nem tudtuk elérni, hogy megtudjuk, kin múlik végül az anyag titkosságának feloldása. A PM szerint napokon belül döntés születhet az ügyben.