A marihuána legalizálásáért tüntettek Budapesten

2008.05.18. 17:00
A Pézügyminisztérium és a Parlament előtt tüntetett a Kendermag Egyesület, a marihuána legalizálásáért. Kiskátéjukat minden parlamenti képviselőnek el akarják juttatni.

Ötven tüntető és húsz ellentüntető gyűlt össze a budapesti József Nádor téren a Pénzügyminisztérium épülete előtt, ahol a Kendermag Egyesület egy jelképes hatvanmilliárd forintos csekket próbált átadni a pénzügyminisztréium képviselőjének. Ezzel demonstrálva, hogy évente legalább hatvanmilliárd forintot vesz ki a költségvetésből az, hogy a marihuána illegális szer. Az egyesület szerint ennek az összegnek egy része adóbevételként jelentkezhetne, egy másik részét pedig megspórolhatná a rendőrség, hiszen nem kellene a kenderfogyasztókat üldözniük.

A Pénzügyminisztériumtól a Parlamenthez vonulnak a demonstrálók, ahol a Kendermag Egyesület legalizációs kiskátéját próbálták. Ezt egyébként minden parlamenti képviselőnek el kívánják majd juttatni. Az Országgyűlés civil irodájának a vezetője átvette a kiskátét.

A 15-20 ellentüntető a drogfogyasztás ellen emelte fel szavát, bírálva a Kendermag Egyesület tevékenységét. Bekiabálásokkal zavarták a tüntetést, az ellentüntetést végül az eső oszlatta szét.

Félszáz tüntető

A rendőrség óriási erőkkel készült az eseményre, sokszor annyian voltak, mint a tüntetők és ellentüntetők összesen – jelentette a helyszínen tartózkodó tudósítónk.