Megoldatlan bűnügyek nyomába eredünk az Indexen

2024.05.24. 13:38

Emberrablások, rejtélyes eltűnések, fondorlatos gyilkosságok, hihetetlen fogolyszökések a múltból Sereg András kollégánk tolmácsolásában. A nagy sikerű, 54 részes Leporolt akták után jön a Kihűlt nyomon!

Az Indexen május 25-én, szombaton új blog indul olyan egykori bűnesetekről, amelyeknek máig nincsenek tettesei, vagy éppen a korabeli bíróságok nem azt a személyt ítélték el, aki valójában elkövette a bűncselekményt. A legtöbb megoldatlan bűnügy hátterében legtöbbször emberi mulasztások, nyomozói melléfogások, közvélemény által befolyásolt, elfogult bírói ítéletek húzódnak meg.

Megkérjük az olvasókat, hogy kövessenek minket a Kihűlt nyomon, amelynek minden egyes epizódjában egy híres vagy kevésbé ismert bűnügyet mesélünk el a legújabb bizonyítékok és nyomozói álláspontok bemutatásával. Albert Camus francia író szerint sok esetben az a rejtély, hogy nincs semmiféle ok. De igazat adhatunk Stephenie Meyer amerikai írónőnek is, aki úgy vélekedett, hogy semmi nem űzi el úgy az álmot, mint egy megoldatlan rejtély.

Háromhetente elűzzük az álmokat!