József, Bánk
-6 °C
0 °C

Újraosztja a feladatokat a kisgazda elnökség

2001.03.28. 11:38
Torgyán József pártelnök nélkül hoz szerda délelőtti ülésén fontos döntéseket a kisgazda elnökség. Torgyán egyelőre kórházban marad, egészségi állapotáról azonban továbbra sincsenek hírek. A kisgazdák vezetése az előzetes tervek szerint döntést hoz arról: támogatja-e 26 országgyűlési képviselőjüknek a nagyválasztmány összehívására vonatkozó ajánlását. A testület újra osztja az elnökségen belüli feladatokat is, hogy az elnök kórházi kezelése alatt is zökkenőmentesen működjék a párt.
Torgyán József nélkül ülésezik a kisgazdapárt elnöksége szerda délelőtt. A kisgazda pártelnök pedig továbbra is kórházban marad, testvére Torgyán Sándor kedden úgy nyilatkozott: a pártelnök ugyan jól van, de gyógykezelésére nem lesz elegendő az előzetesen vélelmezett egy hét. A politikus egészségi állapotáról arra hivatkozva nem nyilatkozott, hogy azt testvére határozottan megtiltotta.

Szentgyörgyvölgyi Péter
A kisgazda elnökség határoz arról, hogy támogatja-e huszonhat országgyűlési képviselő azon kezdeményezését, hogy legkésőbb április 30-áig hívják össze a párt legfontosabb döntéshozó szervét, az országos nagyválasztmányt. Ezen a tanácskozáson módosítanák a pártalkotmányt, illetve elfogadnák a kisgazdák választási programját. A Szentgyörgyvölgyi Péter frakcióvezető által is jegyzett ajánlás szerint fel kellene állítani egy bizottságot, melynek az volna a feladata, hogy kidolgozza a választási programot, mert már a kisgazdák sem zárják ki, hogy előrehozott választások lesznek.

Kérdéses azonban, hogy a Torgyán-hű elnökség miként dönt az ajánlásról, mivel az aláírók nyilatkozataikban nem titkolják, a nagyválasztmány összehívása elsősorban a párt ,,Torgyántalanítását" szolgálná. Az MTI keddi körkérdéséből az derült ki, hogy az elnökségi ülésen nem kaphat többséget a javaslat, mert a megkérdezettek többsége nem támogatja a nagyválasztmány összehívását. A pártelnökség várhatóan újraosztja a feladatokat is. Erre Gyimóthy Géza alelnök szerint azért van szükség, hogy Torgyán kórházi kezelése idején is működőképes maradjon az FKGP.