Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

A Fidesz szerint iskolában toborzott az MSZP

2004.03.03. 11:49
Egy kiskunhalasi középiskola diákjainak a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták és a Magyar Szocialista Párt belépési nyilatkozatát, illetve adatlapját kellett visszajuttatniuk a pártnak - állítja egy fideszes önkormányzati képviselő. Zuschlag János MSZP-s országgyűlési képviselő cáfol, a tiltott propaganda szerinte az ellenzéki városatya fejében zajlott le.
A kiskunhalasi Garbai Sándor Szakképző Iskola diákjai február 13-án reggel állítólag kétfajta "dokumentumot" találtak az iskolapadokon. Az egyik a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialistáknak (FIBISZ) belépési nyilatkozata volt, a másik egy tizenkét oldalas adatlap a Magyar Szocialista Párt tagjainak részére.

Széttárta a karját

A papírok napokig a teremben maradtak. A padokon, a földön hevertek szanaszét. A diákok úgy tudták, hogy névvel-címmel kell visszajuttatni az adatlapot és a nyilatkozatot. Az érintett szülők Halász Balázs, fideszes városi képviselőhöz juttatták el a dokumentumot.

Halász a képviselőtestületben napirend előtti felszólalást intézett az MSZP-s polgármesterhez és a képviselőtestülethez. "Fölszólítom Zuschlag képviselőt, mint a FIBISZ vezető beosztású tagját, hogy nyilvánosan határolódjon el az ily módon történő beszervezésektől és intézkedjen, hogy az ország más iskoláiban ne történjen hasonló, megbotránkozásra okot adó eset" - mondta az ellenzéki képviselő, mire a városi és országgyűlési képviselő, FIBISZ-elnökhelyettes Zuschlag János - Halász emlékezete szerint - széttárta a karját.

Tényleg széttárta

"Egy bizonyos szint alatt nem reagálok" - mondta a képviselőtestületi ülésről Zuschlag János az Indexnek, aki szerint egyértelmű, hogy provokáció történt. Ilyen dokumentumokat a pártirodákban nem tárolnak, mert az internetről letölthetők. "Halász Balázsnak feltűnési mániája van, nem kizárt, hogy az esemény az ő agyában zajlott le" - nyilatkozta a szocialista képviselő. A fideszes képviselőnél lévő belépési nyilatkozatról és adatlapról annyit mondott: azokat az internetről bárki letöltheti, ezért semmit sem bizonyítanak.

Balla Tibor, az iskola igazgatója az Index megkeresésére annyit mondott: az esetről most hall először. Az ügyben állítólag érintett szülők és gyerekek nem voltak hajlandók nyilatkozni. Mint Halász Balázsnak elmondták: félnek az esetleges retorzióktól.