Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kérdezzen Kóka Jánostól!

2006.02.02. 17:12
Az Index Törzsasztalának vendége lesz pénteken 10 órától Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. Az orvosegyetemi végzettségű, vagyonát az informatikai szakmában szerző politikustól azt kérdez, amit akar.

Miért nem az orvosi pályát választotta orvosegyetemi végzettséggel a háta mögött? Miért nem jobboldali pártot választott a ferences gimnáziumi érettségi után? Hogyan szerezte az első millióját? A választások után az SZDSZ elnöki posztjára tör? Miért nem az MSZP-ben politizál, ha egyszer Gyurcsány Ferenc találta ki a gazdasági minisztérium vezetésére? Mi a hasonlóság Orbán Viktor és Joszif Visszarionovics Sztálin között?

Ha kedvük tartja, akkor ilyen vagy egészen más kérdéseket tehetnek fel Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek, aki a napokban lépett be az SZDSZ-be és a párt országgyűlési képviselőjelöltjeként a választáson is megméretteti magát. Ha kérdezni akar, kattintson ide>>>

Kóka János 1972. július 5-én született Budapesten. Diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett, majd az Elender Computer Kft. ügyvezető igazgatója, 1998-tól az Elender Informatikai Rt. vezérigazgatója.

1999 szeptemberétől country menedzser a PSINet Magyarország cégnél, 2000 és 2002 között a PSINet Europe üzletfejlesztésért felelős alelnöke. 2000 júliusától a Webigen Rt. igazgatósági elnöke. 2002 októberétől újra az Elender Üzleti Kommunikációs Rt. vezérigazgatója. 2004 júniusa és szeptembere között az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. elnöke.

Az SZDSZ támogatásával 2004 októberében gazdasági és közlekedési miniszterré nevezték ki, 2006 januárjában belép a liberális pártba.