Olivér
4 °C
8 °C

Kökény lehet az új egészségügyi miniszter

2003.09.03. 08:15
Meg nem erősített információk szerint lemondott posztjáról Csehák Judit egészségügyi miniszter - írja a Népszabadság. A napilap úgy tudja, hogy a korábban már kétszer is távozását fontolgató miniszter lemondását Medgyessy kormányfő elfogadja. A minisztercseréről sem a kormányszóvivő, sem az egészségügyi tárca nem tud.
A Népszabadság "nem hivatalos" értesülései szerint a lemondás okai a pénzügyminisztérium legújabb elképzelései, melyekben Csehák már nem látja a szociális fordulat esélyét és az egészségügy átalakításához szükséges forrásokat.

Csehák várhatóan még a minisztérium jövő évi költségvetésének véglegesítése előtt távozik.

Kétszer már lemondott

Kökény Mihály jelenlegi politikai államtitkár
A napilap szerint nem ez az első eset, hogy a miniszter benyújtotta lemondását. Távozása már a kórháztörvény és a gyógyszerár-tárgyalások idején is felmerült. Az oktatási tárcánál kialakult válság idején felmerült, hogy a szabaddemokraták kapják meg az egészségügyi minisztériumot egy tárcacsere keretein belül.

Kökény lehet az utód

A Népszabadság értesülései szerint most sem kizárt, hogy SZDSZ-es miniszter kerül a tárca élére, Csehák utódjelöltjei között van Vojnik Mária, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke és Molnár Lajos, a testület SZDSZ-es delegáltja is.

A lap ugyanakkor úgy tudja, Kökény Mihály jelenlegi politikai államtitkár a legesélyesebb utódjelölt. A "szakmán belül" ugyanakkor többen is úgy vélik, nehéz lesz embert találni, aki a kialakult helyzetben vállalná a minisztérium irányítását - írja a Népszabadság.

Az Index érdeklődésére az egészségügyi tárcánál nem tudtak Csehák esetleges távozásáról, azt mondták: a miniszterasszony dolgozik, folyamatos a munkavégzés. A kormányszóvivői irodán sem tudták megerősíteni a Csehák lemondásával kapcsolatos híreket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?