Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Tüntetés Kondor védelmében

2003.10.11. 19:55
A Magyar Rádió főbejárata előtt a sajtószabadság, a rádió függetlensége, az intézmény elnöke, Kondor Katalin és a Vasárnapi Újság című rádióműsor védelmében rendezett szombaton nagygyűlést a Honfoglalás 2000 Egyesület.
Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom alelnöke beszédében emlékeztetett rá: néhány napja Újhelyi István, az MSZP médiapolitikusa akart sajtótájékoztatót tartani a rádió épülete előtt, de "néhány idős néni, egy síp elkergette".

Az alelnök szerint Újhelyi István "pökhendi, kerekfejű szocialista", akinek "azt sem szabad elhinni, amit kérdez".

A Mekk Elek hasonlat

A szónok szerint a Medgyessy-kormány hasonlít "a kétbalkezes bakkecskére, aki azt terjeszti magáról, hogy mindenhez ért, mégis, bármibe fog, az összeomlik, kudarcot vall".

Vona Gábor úgy vélte: a szocialisták azzal próbálják elterelni a figyelmet kormányzási kudarcaikról, hogy "Kondor Katalin múltjában vájkálnak".

Medgyessy mint Döbrögi

Szalai Annamária, a Fidesz médiapolitikusa Medgyessy Péterről szólva azt mondta: "a haza kevésbé bölcs férfiúja megbukott miniszterelnökként" és ha a K&H ügy tanúi elkezdenek vallani, "kiderül, bankárként is megbukott".

Szalai Annamária szerint Medgyessy Péter a kudarcokat követően "médiacézár akar lenni". Ebben segítik pártkatonái, "hű vazallusai", Újhelyi István, aki "Ludas Matyi bőrébe bújt Döbrögi", illetve "az ORTT is felsorakozott a leendő médiacézár segítségéül".

Medgyessy mint Rákosi

A médiapolitikus szerint Medgyessy Péter célja a "teljes véleménydiktatúra megszerzése", és ebben "Rákosi Mátyás a nagy előd, aki feltehetően a szeme előtt lebeg". "Medgyessy Péter megbukott, reméljük, mielőbb távozik" - jelentette ki Szalai Annamária.

A gyűlésen a sajtószabadság, a rádió vezetője és a reggeli műsor védelmében felszólaltak Bayer Zsolt és Bencsik András újságírók, valamint vidéki, budapesti és erdélyi rádióhallgatók.

Sok ezrek

Míg a szervezők "sok ezer megjelent vendéghez" szóltak, a távirati iroda helyszínen lévő tudósítójának becslése szerint mintegy 900-1000 érdeklődő jelent meg a nagygyűlésen.