Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nyilvánosak Kondor iratai

2003.11.04. 14:55
A legfürgébb múltvizsgálók kedden tekinthettek bele a titkosszolgálat levéltárában őrzött dokumentumokba, amelyeket az újságírók a múlt héten már megismerhettek Bálint László, Kondor szakétőjének közreműködésével.
Kedden délután a titkosszolgálatok levéltára megnyitotta kapuit azok előtt a történészek és újságírók előtt, akik a legfürgébben reagáltak a hírre, hogy a nemzetbiztonsági szolgálattól átkerültek a Kondor Katalinra vonatkozó adatok a levéltárba.

Tekintse meg képeinket!
Az iratok azt követően váltak megismerhetővé, hogy Kondor Katalin a múlt héten azt nyilatkozta, nem tekinti ugyan magát közszereplőnek, de hozzájárul az iratok nyilvánosságra hozatalához.

Bálint László, Kondor Katalin szakértője, aki egykor maga is a III/II-es ügyosztálynál dolgozott, a múlt héten ismertette a Kondor Katalinra vonatkozó iratokat, és kivetítőn azt próbálta bizonyítani, hogy a Népszavában megjelent iratok a nemzetbiztonsági szolgálattól kerültek ki.

Az iratokat ismertető sajtótájékoztatón egyben azt is állította, hogy a 6-os karton megléte nem bizonyítja, hogy Kondort valóban beszervezték volna, csupán arra bizonyíték, hogy nyilvántartásba vették.