Gusztáv
3 °C
7 °C

Kontrát Károlyt hírbe hozták a pisztolyos futártámadással

2007.07.28. 11:47
Egy boltos felismerni vélte azt a férfit, aki kedden megtámadott az Andrássy úton egy biciklisfutárt és pisztollyal fenyegette meg. A fénykép azonban, ami alapján megpróbálta azonosítani az erőszakoskodót, tizenhárom évvel ezelőtt készült. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kijelentette: nem Kontrát Károly volt az erőszakoskodó képviselő.

A Népszabadság szombati száma szerint Kontrát Károly volt az az országgyűlési képviselő, aki pisztollyal fenyegetett meg kedden egy biciklisfutárt.

A szombati Blikkben nyilatkozott a sértett, aki elmondta, hogy egy szürke színű autó leszorította őt az útról, mire rémületében a gépkocsi tetejére csapott és szidalmazni kezdte a sofőrt. A fiatalember elmondása szerint az autós "elővette képviselői igazolványát", és arra hivatkozva követelte, hogy a futár is igazolja magát. Amikor a fiatalember erre nem volt hajlandó, a sofőr behajolt autójába, pisztolyt vett elő és megfenyegette őt. Egy üzlet és egy kávézó tulajdonosa a fiatalember segítségére sietett, ekkor az autós visszaült kocsijába, és elhajtott.

A Népszabadság azt írta, hogy Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselőt nem tudták elérni.

Az Index pénteken többször is beszélt a képviselővel, sőt, úgy tudjuk, hogy a Blikk, a TV2 és az MTI munkatársa is elérte.

Értesüléseink szerint Kontrát Károly neve azért merülhetett fel az ügyben, mert a Blikk munkatársai pénteken egy laptopról mutatták meg a környékbeli boltok tulajdonosainak az országgyűlési képviselőknek a parlament.hu-ra feltöltött fényképeit, hátha valaki ráismer az erőszakoskodóra.

Egy boltos a fényképek alapján valószínűsítette , hogy Kontrát Károly lehetett a támadó.

Kontrát Károly az Indexnek elmondta, hogy nem ő volt a pisztollyal fenyegetőző férfi. A kérdéses időpontban a képviselői irodaházban volt, és ezt a számítógépes beléptetőrendszer is igazolja. És nem Peugeot-ja van, mint a támadónak, hanem, családi tulajdonban, egy Renault Lagunája.

A félreértést az okozhatta, hogy az országgyűlés oldalán bajuszos képpel szerepel, de az még 1994-ben készült az akkori országgyűlési almanachnak, és a képviselőre ismerőt szemtanút talán a bajusz téveszthette meg. Kontrát a bajuszát 2000-ben levágta.

Az első kép 1994-ben készült, a második most

Ezek után a Blikk szombati cikkében sem jelent meg Kontrát Károly neve.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexnek elmondta: nem Kontrát Károly volt a fenyegetőző országgyűlési képviselő.

A képviselő egy közleményt is kiadott: "A mai napon a Népszabadságban megjelent, személyemet érintő, teljesen alaptalan rágalmak miatt a szükséges jogi lépéseket haladéktalanul megteszem".

A pénteki rendőrségi tanúkihallgatás után kiderült, hogy valóban egy országgyűlési képviselő keveredhetett incidensbe kedden egy biciklisfutárral, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője nevet nem mondott. A rendőrség az eljárást lefolytatta, és az ügyet átadta az ügyészségnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!