Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Elbontják a Kossuth téri kordont

2006.11.10. 14:01
Az Index információi szerint már a miniszterelnök is felvetette, mi lenne, ha a korlátot a Parlament körül lebontanák. A rendõrség már készül rá.

Az Index információi szerint november 24-én elbontják a Parlamentet körbevevõ kettõs kordont. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság csupán annyit közölt, a terület november végéig mûveleti terület.

Tájékoztató a semmirõl
101 oldalas jelentést készített Ignácz István dandártábornok Bene Lászlónak, az ORFK vezetõjének a szeptember 17. és szeptember 19. között a Kossuth téren és a Magyar Televízió székházánál történt rendõri tevékenységrõl. Pénteken Ignácz errõl beszélt, ugyanakkor semmit nem árult el a jelentés részleteirõl. (MTI)

Mûveleti tér

A Parlamentet azóta védi kettõs kordon, hogy szeptemberben elõbb békés tüntetõk jelentek meg a Kossuth téren, majd erõszakosabb rendzavarók törtek-zúztak Budapesten. Az egész teret október 22-e éjszakáján kerítették el azután, hogy a tüntetõket a rendõrség kihajtotta onnan.

Fotó: Barakonyi Szabolcs

Úgy tudjuk, hogy a kordon elbontását a kormányfõ kezdeményezte, de a BRFK sajtóosztálya nem tudott semmilyen jelzésrõl. A Kossuth téren október utolsó hete óta 20 centiméter mélyen cserélik a talajt, mert a másfél hónapig tartó tüntetéssorozatot állítólag a parkos rész földje megsínylette.