Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Akar egy nevetséges robogót? Találjon nevet a kormányzati negyednek!

2007.08.16. 16:04
Ön minek nevezné el a kormányzati negyedet? Egy állva használható giroszkópos jármű reményében beküldheti környezettudatos ötleteit a kormánymegbízottnak, és ha nyer, elültetheti az első fát a beruházásnál. Ha a díj nem annyira vonzó, küldje be inkább az Indexnek.

A kormányzati negyed építészeti terveihez hasonlóan komplex névpályázatot hirdetett a kormány. A zöld gondolatot és a polgárbarát szolgáltató államot is jelképezniük kell azoknak az ötleteknek, amelyeket október végéig várnak a kormányzati negyed elnevezésére. Daróczi Dávid, kormányszóvivő a Nyugati Pályaudvaron tartott tájékoztatóján a 140 milliárdos beruházást népszerűsítő pályázatról azt is elmondta, hogy majdani nyertes nemcsak azzal büszkélkedhet majd, hogy ő nevezte el a kormányzat új székhelyét, ami természetesen egyben egy új városközpont is lesz, hanem vonzó környezetbarát nyereményeket is kap.

A második körbe beválogatott tíz legjobb ötlet közül internetes szavazás választja ki majd a győztes elnevezést. A brainstorming nyertese egy - a kormányszóvivő szóhasználaza szerint - állva használható, giroszkópos robogót kap, és ő ültetheti el az első fát a később parkosítandó területen. Mi ugyan nem osztogatunk robogót, de ha van jó névjavaslata, küldje el nekünk is erre az emailcímre.

Ilyet lehet nyerni

A névpályázatok az utóbbi időben szaporodtak meg, különösen azután, hogy Amerikában is nagy visszhangot kiváltva Stephen Colbert humorista után a Colbert híd név győzött a főváros internetes szavazásán. A híd neve ugyan Megyeri híd lett, de ezt követően más sokmilliárdos állami beruházás esetében is bevetették a módszert: a dunaújvárosi híd nevét is így keresték, és a 4-es metró fúrópajzsait is hasonlóan keresztelték Borosra és Bochkorra.