Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Kövér: Fekete János feketeöves kommunista

2006.03.13. 21:38
Kövér László sümegi fórumán nehezményezte, hogy március 15-e alkalmából olyanokat akarnak kitüntetni, mint Fekete János, aki az ország eladósításával az egyik legsúlyosabb kárt okozta. Kövér szerinT az államfő egyelőre húzodozik aláírni a kitüntetési listát, mert azon olyan "feketeöves" kommunisták vannak, mint Fekete János.

Az ország legsúlyosabb baja az eladósodás - mondta Kövér László egy lakossági fórumon hétfőn Sümegen. A 2000. évi költségvetés előkészítéskor döbbentett rá bennünket a pénzügyminiszter, hogy ez lesz tíz év után az első esztendő, amikor a befizetett jövedelemadó fedezi a kommunisták által felvett hitelek kamatait - hangsúlyozta a Fidesz Országos Választmányának elnöke a Veszprém megyei kisváros művelődési házában, ahol a 250 férőhelyes nézőteret zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők.

Kövér László szerint a hitelfelvevők nevesíthetőek: "Fekete János és bűntársai". "S most azt mondják ezek, ugyanakkora hitelfelvétel után, hogy az nem probléma, mi több, ki akarják tüntetni azt, aki az országnak a legsúlyosabb károk egyikét okozta" - mondta az ellenzéki politikus. Kövér László szerint a köztársasági elnök egyelőre "húzódozik aláírni a kitüntetési listát", mert azon több olyan "feketeöves kommunista" van, mint például Fekete János.

S őt akarják "ezek kitüntetni az életművére tekintettel" - hangoztatta Kövér László, hozzátéve: "hát van neki életműve, az kétségtelen tény, mind a mai napig azt nyögi ez az ország". A Fidesz választmányi elnöke szerint csak az idén 822 milliárd forintot fizetünk ki azért, hogy "ki tudjuk köhögni az általuk felvett hitelek kamatait".

Kövér László a jegybankelnökre hivatkozva azt mondta, hogy az elhibázott gazdaságpolitika és a rossz hitelfelvételek miatt az utóbbi években legalább ezermilliárdos kár érte az országot. Utalt ugyanakkor arra is, hogy az elmúlt négy évben legalább olyan összegű hitelt vettek fel, mint a Kádár-rendszerben két évtized alatt.

Ám ha a vállalkozók "bátorkodnak néhány kritikai megjegyzést tenni a kormány eddigi teljesítményére", akkor Gyurcsány Ferenc legorombítja a kereskedelmi és iparkamarát és elnökét - hangoztatta Kövér László. A Fidesz politikusa szerint a ma divatos PPP-program (az állami és a magántőke együttműködése) "az eladósítás és a lopás kombinált formája".

Kövér László kitért arra, hogy a kommunisták 1956-ban 200 ezer fiatal embert üldöztek el az országból. Szavai szerint amikor arról beszélünk, hogy 40-50 ezer emberrel kevesebb születik évről évre mint amennyi meghal, eszünkbe jut-e, hogy "ennek a 200 ezer embernek a fiai, unokái mennyire hiányoznak ebből az országból?". Ezek után, az 1956-os forradalom 50. évfordulóján "jön ez az ember", s azt mondja a magyar fiataloknak: az a baj velük, hogy nem mennek el az országból Nyugatra - mondta Kövér László.

Az oktatáspolitikáról úgy vélekedett, hogy Magyar Bálint "módszeresen, ördögi profizmussal veri szét" a magyar oktatási rendszert "az óvodától az egyetemig". "Ha ezek még maradnak, a Harry Potter lesz a kötelező olvasmány, és nem az Egri csillagok" - mondta Kövér László.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

  • Eladó házat keresel? Az Otthontérképen több ezer hirdetésből válogathatsz.
  • Az agglomeráció ingatlan árai tovább csökkentek, ha befektetnél vegyél lakást Budapesten!
  • Olcsóbban juthatunk ingatlanhoz az agglomerációban, érdemes megnézni az eladó házakat.