Kinga, Kincső
16 °C
32 °C

Az állandó belépőket vizsgálja Kiss Péter

2003.08.04. 11:11
Bekérette az elmúlt négy évben a Miniszterelnöki Hivatal által kiadott állandó belépők dokumentációját Kiss Péter miniszter. Más tárcáknál nem tudnak arról, hogy a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attilának állandó belépője lenne az intézményekbe.
A Miniszterelnöki Hivatalt vezető Kiss Péter délutánra várja közigazgatási államtitkárától az elmúlt négy évben kiadott állandó belépők dokumentációit - tudtuk meg a tárca sajtóosztályán. A tárca vezetője azt követően döntött így, hogy kiderült, a K&H Bank brókercégének milliárdos sikkasztással vádolt vezetője, Kulcsár Attilának állandó, fényképes belépője volt a hivatalba.

Nem tudtak a belépőről

Ezzel kapcsolatban a legnagyobb ellenzéki párt felszóllította Kiss Pétert, hogy adjon számot, kivel és milyen ügyben tárgyalt a MeH-ben Kulcsár. A Miniszterelnöki Hivatal vezetői nem tudtak arról, hogy Kulcsár Attila MeH-belépővel rendelkezett - mondta a hétvégén a kormányszóvivő.

A szombati információ alapján végzett gyors vizsgálat azt derítette ki, hogy Kulcsár Attila valóban rendelkezett belépővel, amelyet több mint egy évvel ezelőtt állított ki számára Kodela László, a humánpolitikai államtitkárság vezetője. Ezt a részleget Kiss Péter kora tavasszal megszüntetette, és vezetőjét ezzel egy időben pozíciójából leváltotta.

Más tárcákat elkerült

"Senki másnak, csak a minisztérium dolgozóinak van állandó belépője a Külügyminisztlriumba" - mondta az Indexnek Tóth Tamás szóvivő, akit annak kapcsán kérdeztünk, hogy Kulcsár a banknál az EU-s kapcsolatokért valamint az önkormányzati ügyekért felelős pozíciót töltötte be. Ez utóbbi szál miatt a BM-ben is érdeklődtünk, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Kulcsár semmilyen kapcsolatban nem állt a minisztériummal: "sem állandó, sem ideiglenes belépőt nem állítottak ki részére". Az Index érdeklődésére a Parlament titkársága a múlt héten cáfolta, hogy Kulcsár Attilának belépője lett volna az Országházba.