Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Öt ügyfél felszámoltatná a K&H Bankot

2003.11.15. 08:51
Felszámolási eljárást indít a K&H ellen egy ügyvéd, ha a a pénzintézetben jövő héten sem hoznak döntést öt képviseltje együttesen 2,1 milliárdos követelésének kifizetéséről - értesült a Magyar Hírlap.
"Ha a jövő héten sem jutnak dűlőre ügyfeleim a K&H Bankkal, akkor a pénzintézet brókercégével szemben meglévő 2,1 milliárdos követelésük miatt felszámolási eljárást indítanak" - közölte a Magyar Hírlappal Zamecsnik Péter ügyvéd.

Várhatóan a jövő héten dönt a bank tulajdonosai által felállított belga bizottság arról, elismeri-e az ügyfelek igényét, és hozzájárul-e a kifizetésekhez. Utóbbit egy másik ügyfélkört képviselő jogász, Magyar György szerint karácsonyig ígérik. Az ügyvéd szerint minden további késlekedés növeli a kárértéket egy majdani kártérítési perben, amit államigazgatási jogkörben okozott kár megtérítéséért indítanak.

Zár alatt az ÁAK 4,2 milliárdja is

A héten az ORFK bejelentette: tizenhét ügyfél számláját zárolták. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az Állami Autópálya-kezelő Rt. (ÁAK) 4,2 milliárd forintját, a Britton Kft. 70 millió forintját, a Ramexa Rt. 86 millióját, a vele azonos címen szereplő Energiasegély Alapítvány 54 millióját, a BR Office 188 millióját vetette zár alá - a Magyar Hírlap információi szerint.

Az ÁAK megfellebbezte a döntést. Kerék Csaba, a Britton Kft. vezetője azt mondta: dokumentummal tudják igazolni, hogy a pénzmosásban fontos szerepet játszó Montrade-től számlájukra érkezett pénzt visszautalták, ezért fellebbeztek az intézkedés ellen, amely nem érinti cégük működését.

A Ramexa tulajdonos vezetőjét, a Medgyessy Péter kormányfő kolozsvári barátjaként számon tartott Alexander Mudura azonos nevű fiát nem sikerült elérni.