Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Titokban marad az olajdossziék negyede

2007.06.30. 19:43
Szilvásy titokminiszter szerint csak az operatív információkat nem hozzák nyilvánosságra az olajdossziékból. A nyolcvanezer oldalból így hatvanezret tehetnek közzé az interneten.

Nyilvánosságra hozhatják az olajbotrányról készült dossziék hatvanezer oldala, nyilatkozta Szilvásy György az MTV Híradójának. A hétfőn hivatalba lépő titokminiszter szerint a nyolcvanezer oldalnyi iratból csak azok maradnak titkosak, amik hírszerzőket kompromitálhatnak.

"Ha ebből az iratból kiderül, hogy XY rendőr őrnagy, vagy nembetbizonsági tiszt be van épülve a bűnözők közé, akkor azt nem lehet nyilvánosságra hozni" - nyilatkozta Szilvásy, aki szerint minden egyéb iratot nyilvánosságra hoznak.

Szilvásy szerint hatvanezer oldal titkosságát oldják fel, de akár az iratok nyolcvan százaléka is nyilvánosságra kerülhet. A tervek szerint a dokumentumok az interneten bárki számára elérhetőek lesznek.

Az iratokat egy kormányzati bizottság vizsgálja át. A Fidesz ezt kifogásolta, szerintük ugyanis az olajpapírokból kiderülhet, hogy Gyurcsány Ferenc cégeinek is köze volt az olajügyekhez. Szilvásy szerint ugyanakkor ezt már négy éve tisztázták, amikor nem találtak bizonyítékot Gyurcsány érintettségére.