Árpád
-2 °C
4 °C

Ledózerolnak 12 lakóházat Józsefvárosban

2003.09.04. 06:31
Példátlan akciót indít a VIII. kerületi önkormányzat az önkényes lakásfoglalók ellen: lebontják az elfoglalt 12 épületet - értesült a Magyar Televízió Híradója. A hivatal több éve nem tudja kiköltöztetni a lakásfoglalókat, akik a helyiek elmondása szerint rettegésben tartották az épületekben jogszerűen lakókat.
Tizenkét rossz állapotú, többemeletes házat tervez lebontani a budapesti Józsefváros önkormányzata a sorozatos lakásfoglalások miatt. A lebontás közel 150 családot érint - közölte az MTI-vel Takács Gábor alpolgármester szerdán.

"Az önkényes lakásfoglalókat jegyzői utasítással felszólítjuk, hogy 60 napon belül költözzenek ki, amennyiben ez nem sikerül, a törvényi feltételek mellett kiköltöztetjük őket" - mondta Józsefváros szabad demokrata alpolgármestere.

Bandákba verődtek

Az alpolgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat azért volt kénytelen ehhez a lépéshez folyamodni, mivel a lakásfoglalók lehetetlenné teszik az ott lakók életét. Egy lakó a Magyar Televíziónak azt nyilatkozta, mióta a lakásfoglalók megjelentek, nem lehet élni a környéken. Állítása szerint bandákba verődnek, így zaklatják a helyieket, és rendszeresen járt hozzájuk a rendőrség. Takács Gábor azt állítja, a lakók mellett legutóbb már a kerületi rendőrkapitányság is az önkormányzathoz fordult a lakásfoglalók miatt.

A jogszerűen lakó, mintegy 100 család részére hasonló komfortfokozatú és szobaszámú lakást biztosítanak a kerületben. A kiürített épületeket lebontják.

Takács Gábor tájékoztatása szerint a 12 házban közel 50 önkényes lakásfoglaló család él. Több alkalommal kiköltöztették őket, de minden alkalommal visszatértek. "Volt rá példa, hogy befalazták a lakások bejáratait, de a lakásfoglalók kibontották azokat és visszaköltöztek" - közölte Takács Gábor.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?