Klaudia
-3 °C
3 °C

Nemzethalál és fedetlen keblek

2007.06.13. 09:21
A szerdai lapok legalább annyira szórakoztatóak, mint a keddiek. A politika már a futballba is beszivárgott, az egészségügyi rendszer jó/rossz, a Zsóry Gyógyfürdő vezetője fedetlen keblektől félti a kisgyerekeket.

Szilvásy György természetesen nem a kancelláriához kapcsolódó korábbi ügyek – augusztus 20-i vihar, a Szilvásy testvérek szerepe, az Egymásért Egy-Másért Alapítvány feltételezett nemzetbiztonsági kapcsolatai, satöbbi – miatt kell távoznia. Legalábbis a Népszava szerint.

A lap cikkének illusztrációja sugallja a választ: ezen Szilvásy feleségét öleli át, előttük a babakocsiban párhetes gyermekük. A gyengébb képességűeket kisegíti a képaláírás: "Szilvásy György kancelláriaminiszter a családjával törődne inkább.

Na, de hagyjuk a politikát, olvassunk inkább bele a Magyar Nemzet sportrovatába. "Hiába, egyre arcátlanabbul és nyilvánvalóbban épül a magyar futballdiktatúra, pedig egyetlen ereje a közeg gyengeségében rejlik" – állapítja meg az újságíró a Mezey Györggyel készült interjúja bevezetőjében.

A nemzetközi tisztségéből visszahívott Mezey erre még rá is tromfol: "Úgy látom, az új magyar futballvezetés a hatalmon lévő politikai kurzus tükörképe, ugyanazokkal a módszerekkel él" – mondja. De még mielőtt bárki politikai elfogultsággal vádolná meg, hozzáteszi: "Én viszont megmaradnék futballszakembernek."

A Magyar Hírlapban el is lehet olvasni az Echo TV-t. Obersovszky Péter a Magyar Orvosi Kamara elnökével készített interjút. A riporter a nyilatkozat végére teljesen Éger István hatása alá kerül. (Vigyázat! Szövegkörnyezetből kiragadott idézet következik.)

Éger: _az állam folyamatosan az egyén öngondoskodási kötelezettségét hangsúlyozva próbál minden alól kibújni, kivonulni, leépíteni az államot – oktatás, egészségügy és a többi nagy humán szféra –, és ennek mi a végeredménye? Az, hogy bután és hamar haljunk meg. Obersovszky: Kemény mondat. Éger: Lehet, hogy durva, de vállalom. Obersovszky: Gyakorlatilag ez a halálos ítéletet jelentené az ország számára.

A Bors eddig nem politikai elemzéseiről volt híres, most viszont ebben a műfajban is letett valamit az asztalra. A szöveg rövid, mégis jól tükrözi viszonyainkat. "Horváth Ágnes egészségügyi miniszter: "A rendszer jó". Mikola István volt egészségügyi miniszter: "A rendszer rossz".

De foglalkozzunk végre az ország valós gondjaival. A Blikk szerint ciki már a monokini. A nyilatkozó Zsóry Gyógyfürdő vezetője kérlelhetetlen: "Nálunk tilos a monokini! Rengeteg a kisgyermek, őket semmiképp nem szeretnénk kitenni a fedetlen keblek látványának".

Nem szokásunk kollégáknak tanácsot adni, de mi azért kíváncsiak lettünk volna a kisgyerekek véleményére is.