Olivér
5 °C
8 °C

Két év két hónap letöltendő az MTV ostromáért

2006.09.29. 15:00
Két elsőfokú ítélet született a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azután, hogy a bíróság megkezdte a gyorsított eljárások tárgyalását a zavargásokkal kapcsolatban. Az egyik gyanúsított a Kossuth téren tűzött össze a rendőrökkel, a másik pedig az MTV ostrománál.

Morvai Attila a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének közlése szerint pénteken két újabb a zavargásokkal kapcsolatos gyorsított eljárásban hoztak ítéletet. Elmondta: az egyik férfit, M. Zoltánt hivatalos személy elleni erőszak miatt 30 nap közérdekű munkára kötelezte a bíróság. A döntés nem jogerős, mert azt az ügyész súlyosbítás miatt megfellebbezte. A férfi az ügyészség szerint a Kossuth téren követte el cselekményét.

A másik ügyben V. Tibort két év két hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ő az ügyészség szerint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakot követett el az MTV székházánál. Az ő esetében hozott döntés sem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, ám a védő megfellebbezte. A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a zavargásokkal kapcsolatos gyorsított eljárások a jövő héten is folytatódnak. Az MTV székházostromában résztvevő, s azóta állásából felfüggesztett dunakeszi rendőrtiszt ügye is a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa elé kerül hétfőn.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?