Két év két hónap letöltendő az MTV ostromáért

2006.09.29. 15:00
Két elsőfokú ítélet született a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azután, hogy a bíróság megkezdte a gyorsított eljárások tárgyalását a zavargásokkal kapcsolatban. Az egyik gyanúsított a Kossuth téren tűzött össze a rendőrökkel, a másik pedig az MTV ostrománál.

Morvai Attila a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének közlése szerint pénteken két újabb a zavargásokkal kapcsolatos gyorsított eljárásban hoztak ítéletet. Elmondta: az egyik férfit, M. Zoltánt hivatalos személy elleni erőszak miatt 30 nap közérdekű munkára kötelezte a bíróság. A döntés nem jogerős, mert azt az ügyész súlyosbítás miatt megfellebbezte. A férfi az ügyészség szerint a Kossuth téren követte el cselekményét.

A másik ügyben V. Tibort két év két hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság és három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ő az ügyészség szerint csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakot követett el az MTV székházánál. Az ő esetében hozott döntés sem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, ám a védő megfellebbezte. A férfi továbbra is előzetes letartóztatásban marad.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy a zavargásokkal kapcsolatos gyorsított eljárások a jövő héten is folytatódnak. Az MTV székházostromában résztvevő, s azóta állásából felfüggesztett dunakeszi rendőrtiszt ügye is a Fővárosi Bíróság katonai tanácsa elé kerül hétfőn.