Natália
1 °C
7 °C

Vádat emeltek Lengyel Zoltán ellen

2008.03.28. 11:43
Lengyel Zoltán ellen büntetőper indul hivatalos személy elleni erőszak és három rendbeli becsületsértés miatt Központi Nyomozó Főügyészség vádemelése alapján. A Budai Központi Kerületi Bíróság tűzi ki az első tárgyalási napot.

Vádat emel az ügyészség Lengyel Zoltán volt fideszes országgyűlési képviselő ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség az iratokat pénteken délután küldi át az illetékes bíróságnak, mondta el Keresztes Imre, a vádhatóság vezetője. Ha az iratok megérkeztek, a Budai Központi Kerületi Bíróság kitűzheti az első tárgyalási napot, és megkezdődhet a politikus hivatalos személy elleni erőszak és három rendbeli becsületsértés miatt indított büntetőpere.

Lengyel Zoltán, jelenleg független országgyűlési képviselőt 2007. július 8-án akarták igazoltatni a rendőrök a fővárosban az Alagútnál. A politikusnál nem voltak iratok, csak egy országgyűlési parkolási engedélyt mutatott fel. A járőrök beszámolója szerint a képviselő el akart hajtani, ezért egyikük próbálta kihúzni a kocsijából. Lengyel Zoltán állítólag folyamatosan szidta a rendőröket, egyiküket az órájával szájba is vágta.

A politikus másként emlékszik, azt mondta, hogy a rendőrök ütötték meg őt. Végül kölcsönösen feljelentették egymást.

A rendőrök ellen bántalmazás és a jogtalan fogvatartás miatt indított nyomozást bűncselekmény hiányában már megszüntette a hatóság. Ezzel kapcsolatban Lengyel Zoltán ügyvédje, Futó Barnabás korábban azt mondta, hogy szinte biztosan pótmagánváddal fognak élni, így már nem az ügyészség, hanem Lengyel Zoltán ügyvédje bizonyíthatja a rendőrök bűnösségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?