Szilárda
-4 °C
2 °C

Lengyel Zoltán után újabb képviselő lépett ki a Fidesz frakciójából

2007.10.25. 18:15

Tovább fogyatkozik a Fidesz frakciója, mert Lengyel Zoltán után Tóth András, Újfehértó polgármestere is független országgyűlési képviselőként folytatja a munkáját péntektől. A mentelmi jogától megfosztott Lengyel mellett eddig egyedül Gyenesei István volt független a parlamentben.

Tóth András

A kilépésről csütörtökön levélben értesítette a Fidesz frakcióvezetését. Döntését személyes okokkal magyarázta, melyeket nem kíván nyilvánosságra hozni.

Több, neve elhallgatását kérő fideszes forrásunk szerint a pártot teljesen váratlanul érte Tóth döntése. Igaz, azt is elárulták, hogy a pártvezetés elégedetlen volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 4-es számú, nagykállói körzetet képviselő Tóth a népszavazási kampányban tanúsított aktivitásával, ezért leváltották választókerületi elnöki posztjáról. Erről a napokban értesítették.

A 41 éves Tóth 1997-ben lépett be a Fideszbe, miután megszervezte az újfehértói Fidesz-csoportot, 1998-ban és 2002-ben országgyűlési képviselői mandátumot szerzett a nagykállói választókörzetben.

2006-ban a szocialista Demendi László nyert néhány száz szavazattal, miután az MDF-es Juhász Zoltán nem lépett vissza a második fordulóban. Tóth András legutóbb megyei listáról szerzett mandátumot.

A tavaly őszi önkormányzati választáson a szocialista Nagy Sándort előzte meg, aki a rendszerváltás óta volt Újfehértó polgármestere.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!