Csongor
0 °C
9 °C

Lengyel a Fidesz-tagságát is elveszti

2007.08.16. 15:58
A Fidesz tudomásul veszi, hogy távozik a párt frakciójából, bár furcsállják, hogy Lengyel döntéséről a sajtóból értesültek. A rendőrökkel dulakodó és meztelenkedő képviselő függetlenekhez való átülésével párttagságát is elveszti. Arra fideszes forrásaink csekély esélyt látnak, hogy ügyei lezárultával visszatérhetne a frakcióba.

A Fidesz tudomásul veszi Lengyel Zoltán kilépését a párt parlamenti frakciójából, tájékoztatta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t. A politikus elmondta, a Fidesz alapszabálya szerint, ha a párt képviselője kilép a képviselőcsoportból, azt a pártból történő kilépési nyilatkozatnak kell tekinteni.

Lengyel Zoltán szerdán este azt mondta, saját elhatározásából lép ki a Fidesz-frakcióból, és függetlenként folytatja munkáját a parlamentben; döntéséről csütörtökön levélben tájékoztatja Navracsics Tibor frakcióvezetőt.

A politikus azt mondta, azért akar kilépni a Fidesz-KDNP frakciószövetségből, hogy az őt ért támadások és "lejáratókampány" ne okozzon kárt a képviselőcsoportnak. Lengyel azt is jelezte, ha lezárulnak ügyei, nem kizárt, hogy visszatérne a képviselőcsoportba. Fideszes forrásaink azonban minderre nem adnak túl nagy sanszot, hiszen ehhez alapfeltétel, hogy a rendőrökkel való konfliktusból jól jöjjön ki, és tisztázza magát a meztelenképes-ügyben is.

Többen sérelmezik a képviselő azon állítását, hogy az ügy kipattanása óta ne keresték volna a frakcióból. Fideszes körökben úgy tudják, hogy a frakció csak a sajtóból értesült a képviselő kilépési szándékáról, és úgy vélik, a megfelelő sorrend az lett volna, ha Lengyel Zoltán először őket értesíti döntéséről. Futó Barnabás, Lengyel ügyvédje úgy tudja, hogy a képviselő először szóban pártját tájékoztatta, írásban valóban csak csütörtökön küldte el kilépési szándékát.

A Fidesz helyettes szóvivője arra a felvetésre, hogy Lengyel Zoltán állítása szerint nem is keresték a frakcióból, azt mondta, nem akar belemenni egy ilyen vitába a képviselővel, ezért csak akkor kommentálja az ügy körülményeit, amikor megérkezik hozzájuk a kilépésről szóló levél.