Leó, Szaniszló
4 °C
17 °C

Lengyel Zoltán perel a meztelen fotók miatt

2007.08.08. 21:52
A fideszes országgyűlési képviselő személyiségi jogi pert indít az Index és Blikk ellen. Ügyvédje hangsúlyozta, Lengyel Zoltán közszereplőként sem köteles eltűrni, hogy meztelen képekkel hozzák összefüggésbe a nevét.

Lengyel Zoltán személyiségi jogi pert indít a Blikk című napilap és Index ellen, amiért közzétettek egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot, erről a fideszes képviselő ügyvédje nyilatkozott szerdán, miután konzultált ügyfelével.

Budai Gyula azt mondta, a fotókat szerinte összemontírozták, mert Lengyel Zoltánnak más testalkata van. Az ügyvéd hozzátette, több milliós kártérítést követelnek majd a fotókat közlő médiumoktól. Hangsúlyozta, Lengyel Zoltán közszereplőként sem köteles eltűrni, hogy ilyen képekkel hozzák összefüggésbe a nevét.

Kedden a Videobomb videomegosztóra került fel egy több fotót bemutató rövid videó, amelynek ismeretlen készítője azt állítja, hogy a képeken Lengyel Zoltán fideszes parlamenti képviselő látható meztelenül. A Blikk a videó képeit használta fel.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz még nem tudta elérni a képviselőt, nem tudott beszélni Lengyel Zoltánnal a fotókról, ezért egyelőre nem kommentálja a történteket. A Fidesz helyettes szóvivője ugyanakkor azt kérte mindenkitől, hogy ameddig nem tudnak beszélni a képviselővel, addig "megfelelő óvatossággal kezeljék a kérdést, annak kényességére tekintettel".