Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Hiller: Nem szállunk be az ígéretlicitbe

2005.11.30. 09:19
Hiller István szerint a „kampány rossz része” és felesleges ígéretlicit Orbán Viktor adócsökkentési javaslata. A kormánypárt elnöke televíziós interjújában azt mondta, hiszi, hogy az emberekben van olyan felelősségérzet, hogy tudják mi megvalósítható meg és mi nem.
Felesleges ígéretlicitnek nevezte az MSZP elnöke szerdán Orbán Viktor javaslatát a személyi jövedelemadó 15-20 százalékra csökkentéséről.

"Ez már valóban a kampánynak ahhoz a rossz részéhez tartozik, ami felesleges ígéretlicit, nem fogunk ebbe beszállni" - mondta az MSZP elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában.

Orbán Viktor Fidesz-elnök előző nap az Inforádió Aréna című műsorában azt ígérte, ha pártja nyeri a jövő évi országgyűlési választásokat, akkor az emberek radikális és azonnali adó- és járulékcsökkentésre számíthatnak, s ennek következtében több ember juthat munkához, mint most.

A személyi jövedelemadó mértékének valahol 15-20 százalék körül kell megállnia - mondta Orbán Viktor, megjegyezve azonban, hogy ezen egyelőre szakértők dolgoznak. Hozzátette: így arról is korai beszélni, hogy két vagy több adókulcs lesz-e.

Hiller István kifejtette: másfél évtizeddel az első szabad választások után őszintén hiszi, hogy az országban, a lakosságban van olyan felelősségérzet, hogy tudja mi az, ami megvalósítható, és mi az, ami olyan politikai ígéret, amely megvalósítatlan marad.

"Magyarország felnőtt, (...)felelősen tud gondolkodni és ilyen ajánlatokat nem fog elfogadni. Nem fog, mert ez egyébként nem az ország érdeke, ez lehet egy nap politikai híre, de hogy az ország egészének ez nem jó, ez káros, abban egészen biztos vagyok" - mondta a pártelnök.  • Vennék
  • Hírek