Zsuzsanna
-4 °C
3 °C

Felfegyverkeznek a rendészeti szervek

2006.11.20. 09:35
Ütés- és lövedékálló pajzsok és további felszerelések vásárlására készül az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, állításuk szerint a beszerzéseknek nincs közük az elmúlt hónapok eseményeihez.

Ütés- és lövedékálló pajzsok és sisakok, ütés- és vágásálló testvédő készletek, golyóálló mellények, és további felszerelések beszerzésére adott megbízást az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) a Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egységnek, írja a Magyar Nemzet. Az IRM sajtóosztályának beszámolója szerint az eszközök beszerzésének tervezése már 2004-ben megtörtént, így annak semmi köze sincsen az elmúlt hónapok eseményeihez.

Tájékoztatásuk szerint a felszerelést a rendőrség és a határőrség használja majd egyrészt mélységi ellenőrzésre, másrészt a schengeni külső határok védelmére, ezekbe tartozik például a zöldhatáron átjutás. A beruházást uniós forrásokból és a Schengen Alapból finanszírozzák.

Az eszközöket közbeszerzési eljárásban vásárolják meg, a minisztérium összesen három eljárás lebonyolításával bízta meg a Központi Pénzügyi és Szerződéskötő Egységet.