Ödön
2 °C
11 °C

Mádl már tudja, miről szól az új kormányprogram

2004.09.22. 15:14
A köztársasági elnök dolgozószobájában fogadta Gyurcsány Ferencet szerdán. A miniszterelnök-jelölt összefoglalót adott a kormány következő évi programjáról az egyórás találkozón, és ígéretet kapott, hogy Mádl Ferenc hétfőn "a koalíciós pártok jelöltjét kéri fel kormányalakításra".
Határozott igennel válaszolt Gyurcsány Ferenc Mádl Ferenc azon kérdésre szerdán, hogy elvállalná-e a miniszterelnökséget, ha őt kérné fel a köztársasági elnök kormányalakításra, mondta el kettejük egyórás találkozója után Gyurcsány. A miniszterelnök-jelölt ígéretet kapott a köztársasági elnöktől, hogy - mivel Mádl Medgyessy szombaton hatályossá váló lemondásáig személyt nem említhet - a koalíciós pártok miniszterelnök-jelöltjét kéri fel kormányalakításra.

Mádl Ferenc az elmúlt egy hónapban sorra fogadta a parlamenti pártok vezető politikusait, hogy egyeztessen velük, Medgyessy Péter távozásával ki legyen az új kormányfő. Szerdán utolsóként Gyurcsány Ferencet fogadta. A köztársasági elnöknek a törvény szerint programja alapján kell megbíznia a kormányfőt. Emiatt a miniszterelnök-jelölt összefoglalót adott a köztársasági elnöknek arról, miként képzeli el Magyarországot a következő két évben - tájékoztatott Gyurcsány.

Azokra a kérdésekre, hogy milyen politikusokkal képzeli a kormányzást, milyen változtatásokat tart szükségesnek az adószabályokkal kapcsolatban, Gyurcsány azt felelte az újságíróknak, hogy a köztársasági elnök hivatala, a Sándor palota nem alkalmas helyszín ezek megválaszolására.

Gyurcsány az egyetlen érdemi választ az Index kérdésére tette, amikor korrigálta magát, hogy hétfőn Mádl nem csak felkérheti, hanem fel is kéri a koalíciós pártok jelöltjét a kormányzásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?