Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Mádl mindent tud és nincs mit tennie

2002.06.28. 16:17
Nincs mit tenni - értett egyet a miniszterelnök kémelhárítási ügyével kapcsolatban Medgyessy Péterrel Mádl Ferenc. A köztársasági elnök és a kormányfő megbeszélésén felmerült, hogy a politikusok múltját átláthatóvá kellene tenni, hogy ne legyenek zsarolhatóak.
Az elnök úrnak joga van megismerni a helyzetet, ugyanakkor nincs mit tennie - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök, miután bő fél órát beszélgetett a köztársasági elnökkel arról, hogy mi minden történt, miközben ő Olaszországban tartózkodott. Azzal, hogy nincs mit tennie, a köztársasági elnök is egyetértet - közölte Medgyessy.

Átlátható közélet

A mai megbeszélésen szó esett arról is, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a politikusok jelene és múltja átlátható legyen, annak érdekében, hogy a ne legyenek zsarolhatóak. A miniszterelnök az ügynöktörvény módosításáról azt mondta a köztársasági elnöknek, hogy az adatok legyenek kutathatók, de a kisembereket, akik akaratukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ne érje igazságtalanság.

A kormányfő tájékoztatta Mádl Ferencet arról is, hogy hogyan áll a kormány száznapos programjának végrehajtása. Mert mint mondta: ez is egy olyan kérdés, amiről tudnia kell az államfőnek. Mádl Ferenc hazaérkezése után először Pokorni Zoltánnal, majd Dávid Ibolyával és Kuncze Gáborral folytatott megbeszélést Medgyessy titkosszolgálati ügyéről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!