Dániel, Daniella
17 °C
30 °C

Mádl mindent tud és nincs mit tennie

2002.06.28. 16:17
Nincs mit tenni - értett egyet a miniszterelnök kémelhárítási ügyével kapcsolatban Medgyessy Péterrel Mádl Ferenc. A köztársasági elnök és a kormányfő megbeszélésén felmerült, hogy a politikusok múltját átláthatóvá kellene tenni, hogy ne legyenek zsarolhatóak.
Az elnök úrnak joga van megismerni a helyzetet, ugyanakkor nincs mit tennie - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök, miután bő fél órát beszélgetett a köztársasági elnökkel arról, hogy mi minden történt, miközben ő Olaszországban tartózkodott. Azzal, hogy nincs mit tennie, a köztársasági elnök is egyetértet - közölte Medgyessy.

Átlátható közélet

A mai megbeszélésen szó esett arról is, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy a politikusok jelene és múltja átlátható legyen, annak érdekében, hogy a ne legyenek zsarolhatóak. A miniszterelnök az ügynöktörvény módosításáról azt mondta a köztársasági elnöknek, hogy az adatok legyenek kutathatók, de a kisembereket, akik akaratukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ne érje igazságtalanság.

A kormányfő tájékoztatta Mádl Ferencet arról is, hogy hogyan áll a kormány száznapos programjának végrehajtása. Mert mint mondta: ez is egy olyan kérdés, amiről tudnia kell az államfőnek. Mádl Ferenc hazaérkezése után először Pokorni Zoltánnal, majd Dávid Ibolyával és Kuncze Gáborral folytatott megbeszélést Medgyessy titkosszolgálati ügyéről.