Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Az MDF népszerűsége az álomhatárhoz közelít

2007.02.28. 07:57
Az MDF-nek utoljára 1996-ban volt akkora támogatottsága, mint ami a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásból kiderült, írja a Népszabadság. Csökkent az MSZP és a Fidesz közti különbség, az SZDSZ elmozdult az őszi mélypontról.

Legutoljára 1996-ban volt annyi támogatója az MDF-nek, mint amit a múlt héten végzett Szonda Ipsos közvélemény-kutatás mutatott, számolt be a Népszabadság. A párt új szavazókat is gyűjtött, így támogatottsága jelenleg 7 százalékos.

A 2006-os választások óta ezres nagyságrenddel nőtt a fórum taglétszáma, s fiatalodási hullám jellemző: huszonévesek, harmincasok csatlakoznak, s Dávid Ibolya-kultusz tapasztalható, nyilatkozta a lapnak Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese. Elmondta azt is, hogy a pártot Dávid Ibolya szereplésein keresztül ítélik meg.

A felmérésből kiderült az is, hogy csökkent az MSZP és a Fidesz támogatottsága közti különbség, a korábbi 13 százalékpont helyett most csak 10 százalék az eltérés. Míg a szocialisták tábora stabil nagyságú, a Fideszé 5 százalékpontos kilengéseket mutat. Az SZDSZ elmozdult az őszi mélypontról, és erősödni látszik, ami elsősorban aktivitásában jelentkezik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!