Ágnes
2 °C
11 °C

Az MDF szorosan együttműködik a Fidesszel

2002.04.27. 12:47
Sikeresnek értékelték az MDF választmányi ülésén a polgári összefogást, még akkor is, ha az elkövetkező négy évben nem a Fidesz kormányoz. Az MDF választmányának elnöke szerint azért fontos az önálló frakció, mert így hatékonyabb lehet az ellenzéki munka.
A polgári összefogás sikeres volt, még akkor is, ha a választások eredménye nem vezetett további kormányzati pozícióhoz - összegezte Csáky András, az MDF országos választmányának elnöke a testület szombati, budapesti ülésén elhangzott pártelnöki beszámolót az országgyűlési választásokról.

Együtt tovább a polgári úton

Csáky András tájékoztatása szerint Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt hangsúlyozta: a demokrata fórum az elkövetkezendő időszakban a Fidesz - Magyar Polgári Párttal szoros együttműködésben kívánja folytatni politikai tevékenységét.

- Ezt a célt szolgálja az önálló frakció létrehozása a parlamentben, mert így sokkal határozottabban tudják megjeleníteni az ellenzéki munkát - tette hozzá.

Szövetségbe forrt

Ismeretes: a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz a választási kampány előtt kötött szövetséget. Az erről szóló dokumentumban a két párt megegyezett, hogy a választásokat követően külön képviselőcsoportokat hoznak létre. Az április 21-i második forduló után Pokorni Zoltán a Fidesz elnöke azonban egy ezzel ellentétes lehetőséget sem zárt ki. Az MDF elnökségének döntése alapján a párt a harmadik legerősebb frakció lesz az új Országgyűlésben.

Kétszer több megszólalási lehetőség

Az MDF korábbi elnökségi ülésén Dávid Ibolya pártelnök a hatékonyabb polgári összefogás megteremtése érdekében hozott döntésnek nevezte az önálló frakció létrehozását.

Utalt arra, hogy ez a megoldás kétszer több megszólalási lehetőséget biztosít az ellenzéknek és nagyobb teret a két párt összefogásának.