Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MDF szorosan együttműködik a Fidesszel

2002.04.27. 12:47
Sikeresnek értékelték az MDF választmányi ülésén a polgári összefogást, még akkor is, ha az elkövetkező négy évben nem a Fidesz kormányoz. Az MDF választmányának elnöke szerint azért fontos az önálló frakció, mert így hatékonyabb lehet az ellenzéki munka.
A polgári összefogás sikeres volt, még akkor is, ha a választások eredménye nem vezetett további kormányzati pozícióhoz - összegezte Csáky András, az MDF országos választmányának elnöke a testület szombati, budapesti ülésén elhangzott pártelnöki beszámolót az országgyűlési választásokról.

Együtt tovább a polgári úton

Csáky András tájékoztatása szerint Dávid Ibolya, az MDF elnöke azt hangsúlyozta: a demokrata fórum az elkövetkezendő időszakban a Fidesz - Magyar Polgári Párttal szoros együttműködésben kívánja folytatni politikai tevékenységét.

- Ezt a célt szolgálja az önálló frakció létrehozása a parlamentben, mert így sokkal határozottabban tudják megjeleníteni az ellenzéki munkát - tette hozzá.

Szövetségbe forrt

Ismeretes: a Magyar Demokrata Fórum és a Fidesz a választási kampány előtt kötött szövetséget. Az erről szóló dokumentumban a két párt megegyezett, hogy a választásokat követően külön képviselőcsoportokat hoznak létre. Az április 21-i második forduló után Pokorni Zoltán a Fidesz elnöke azonban egy ezzel ellentétes lehetőséget sem zárt ki. Az MDF elnökségének döntése alapján a párt a harmadik legerősebb frakció lesz az új Országgyűlésben.

Kétszer több megszólalási lehetőség

Az MDF korábbi elnökségi ülésén Dávid Ibolya pártelnök a hatékonyabb polgári összefogás megteremtése érdekében hozott döntésnek nevezte az önálló frakció létrehozását.

Utalt arra, hogy ez a megoldás kétszer több megszólalási lehetőséget biztosít az ellenzéknek és nagyobb teret a két párt összefogásának.