Alfréd
-3 °C
3 °C

Lakiteleknek elege lett

2004.10.22. 09:43
Lakitelek önkormányzata megelégelte, hogy az MDF munkacsoportja miatt a napi hírekben szerepel a nevük. Levélben tudatták az MDF-es képviselőkkel, hogy a továbbiakban nem használhatják a Lakitelek-munkacsoport nevet.
A lakiteleki önkormányzat nem járul hozzá, hogy a jövőben a Lakitelek-munkacsoport használja a község nevét - tudta meg a Népszabadság. Erről levélben értesítette a "lakiteleki" képviselőket Varga Sándor független polgármester.

Varga elmondta: a képviselő-testület ülésén szeptemberben tették szóvá, hogy a jelenlegi kiélezett politikai helyzetben Lakitelek nagyközség neve kedvezőtlen megvilágításba került. Októberben a napilap cikke szerint el is beszélgettek Lezsák Sándorral, aki maga is lakiteleki, de semmi sem változott.

"Ez a jelző már szitokszóvá vált az MDF-ben, s azt jelenti, hogy valaki áruló. Mi nem akarunk a politika látóterébe kerülni. Ha Lezsák Sándor Lakitelek Párt néven szeretne esetleg egy új formációt létrehozni, arra is azt mondanánk: nem" - nyilatkozta a Népszabadságnak a polgármester.

A Lakitelek-munkacsoport az európai parlamenti választások után 13 képviselővel alakult meg az MDF-frakcióban. Azóta Herényi Károly frakcióvezető egyszemélyes döntéssel öt "lakitelekit" - Balsai Istvánt, Font Sándort, Horváth Balázst, Kelemen Andrást és Szászfalvi Lászlót - kizárt a képviselőcsoportból. Most nyolc "lakiteleki" képviselő ül a frakcióban, plusz Medgyasszay László, akiről azt mondják, hogy "lélekben lakiteleki". A lakiteleki kifejezés tehát a fórumban a belső ellenzék szinonimájává vált.