Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Elindult a medgyessy.hu

2001.08.27. 14:53
Hetente rendez majd online fórumokat Medgyessy Péter, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje - közölte a politikus személyes oldala, a medgyessy.hu bemutatóján. A hétfőn délben indított site-on megtalálható Medgyessy kampánycsapata éppúgy, mint a miniszterelnök-jelölt beszédei. Az oldalon bárki regisztráltathatja magát, aki segíteni kívánja a szocialisták kampányát.
Orbán Viktor miniszterelnök után - akinek internetes oldalát a Miniszterelnöki Hivatal készítette és tartja karban - Medgyessy Péter, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje is saját oldallal jelentkezett a világhálón. A medgyessy.hu oldalon októbertől kezdődően heti rendszerességgel tart online fórumot a Medgyessy Péter, és amint azt hétfői tájékoztatóján jelezte: személyesen fog válaszolni minden hozzá intézett kérdésre. A honlapon Medgyessyn kívül bemutatják a miniszterelnök-jelölt kampánycsapatát, a Tízek Társaságát, de egyszerűen nyomon követhető az is, milyen programokon vett részt a politikus, és éppen hová készül.

Internet a fiataloknak, munkanélkülieknek és nyugdíjasoknak

Az MSZP nem kívánja törvényekkel korlátozni az internet szabadságát - ismertette a szocialisták álláspontját Mandúr László budapesti elnök. Szerinte a tartalomszolgáltatók önkorlátozása éppen elegendő, így nincsen szükség állami beavatkozásra. Medgyessy pedig azt hangsúlyozta, hogy már az általános iskola alsó tagozatában okítani kellene a számítógépes ismereteket. Az MSZP kormányra kerülése esetén valamennyi általános iskola internet-hozzáféréssel rendelkezne. Az érettségivel pedig ingyenesen megszerezhető lenne egy, a világon is elfogadott számítógép-kezelői vizsga.

A felnőtteknek és a munkanélkülieknek is programot indítana az MSZP, hogy az információs társadalom kihívásainak ők is megfeleljenek. Sőt, a nyugdíjasokat is bevonnák azoknak a körébe, akik hozzáférhetnek a világhálóhoz. Az elképzelés szerint az iskolai terminálokat bocsátanák rendelkezésre akkor, amikor a diákok nem használják a gépeket. Mandúr László kívánatosnak tartaná a szingapúri egyezményhez való csatlakozásunkat, mert így vámmentessé válhatnának a komputerek.

Kis létszám, nagy tekintély

A szocialisták a számítástechnikai eszközöket a kedvezményes áfa-sávba helyeznék, így is segítve ezen eszközök árcsökkenését. A szocialisták minden önkormányzatot és így minden közalkalmazottat felszerelnének internettel és létrehoznák a Nemzeti Kulturális Archívumot, ahol minden nemzeti kincsünk fellelhető volna digitalizált változatban.

Medgyessy Péter nem zárta ki, hogy kormányra kerülése esetén informatikai minisztérium alakul. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ő a kis létszámú, ám nagy tekintélyű minisztériumok híve. Így elképzelhetetlen, hogy a Miniszterelnöki Hivatalhoz mérhető gigantikus tárcák jöjjenek létre.