Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

A Mediánnál csökkent a szocialista előny

2002.09.25. 07:22
A vezető kormánypárt és a kabinet megítélése is romlott a Medián legfrissebb felmérése szerint: az MSZP támogatottsága 60 százalékról 55 százalékra csökkent, míg a Fidesz népszerűsége 32-ról 36 százalékra nőtt - ismertette az adatokat a Népszabadság. A közvélemény-kutató szerint újra Dávid Ibolya a legnépszerűbb magyar politikus és ismét visszatért az élbolyba Demszky Gábor főpolgármester, aki második lett a népszerűségi listán.
Öt százalékponttal csökkent az MSZP támogatottsága a Mediánnál az egy hónappal korábbi felméréshez képest, így a hatvan százalékos támogatottsági rekord szeptemberre 55-re csökkent - ismertetette a legújabb felmérésének adatait a Népszabadság. Az 1220-as mintán elvégzett kutatás szerint a Fidesz támogatottsága az augusztusi 32-ről 36 százalékosra nőtt. A két nagy párton kívül csak az SZDSZ jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap lennének a választások.

Romlott a kabinet megítélése

A kormány teljesítményének megítélése is romlott. Ezzel együtt, a többség jónak (61 százalék) vagy nagyon jónak (10 százalék) tartja a kabinet munkáját. Nőtt azoknak az aránya, akik szerint a jelenlegi kormány tevékenysége ugyanolyan (27 százalék), vagy rosszabb (19 százalék), mint az Orbán-kabineté volt, 54-ről 47 százalékra csökkent azoknak a száma, akik jobbnak tartják a Medgyessy-kormányt elődjénél.

A Medián eredményei szerint Dávid Ibolya a legnépszerűbb politikus (72 pont), a második Demszky Gábor (67 pont). Őt Medgyessy Péter kormányfő követi, majd kétpontos különbséggel Mádl Ferenc, Csehák Judit és Magyar Bálint.

Mindenki mást mér

A Szonda Ipsos adatai szerint Medgyessy a legnépszerűbb 61 ponttal, Mádl Ferenc 60 pontot kapott, Dávid Ibolya 59-et, Demszky pedig 53-at. A pártpreferenciák is máshogy alakultak: A Szondánál 53-ról 54 százalékra nőtt a szocialisták népszerűsége egy hónap alatt, míg a Fideszé 39-ről 38-ra csökkent. (Igaz, ez az állás szinte azonos a Medián által mért mostani 55/36-tal.) A Századvég- Tárki elemzése szerint az MSZP 55-ről 57 százalékosra növelte támogatottságát, a Fidesz 34 ponton maradt.  • Eladnék
  • Hírek